1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TBMM Genel Kurulu, En Düşük Emekli Aylığını 12 Bin 500 Liraya Çıkarmayı Planlıyor

TBMM Genel Kurulu, En Düşük Emekli Aylığını 12 Bin 500 Liraya Çıkarmayı Planlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Genel Kurulu, Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni ve 9. Yargı Paketi’ni ele alacak. Genel Kurul, haftalık çalışmasına 23 Temmuz Salı günü başlayacak ve ilk olarak en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya çıkarılmasını da içeren Vergi Kanunları ile ilgili düzenlemeleri görüşecek. Bu teklifle vergi aslı uzlaşma kapsamından çıkarılacak, günlük hasılat tutarlarına dayalı yeni sistemle mükelleflerin aylık ve yıllık hasılat tutarları belirlenecek. Ayrıca altın, gümüş, platin ve paladyum gibi kıymetli madenler borsa rayiciyle değerlenecek.

Öte yandan, kredi kartı, banka kartı, ön ödemeli kart gibi ödeme araçlarıyla gerçekleştirilen tahsilatlarda kayıtlı olmayan ödeme sistemleri veya cihazları kullanılması durumunda özel usulsüzlük cezaları artacak. Yabancı devlet kurumları tarafından deprem nedeniyle yapılacak yardımlar için KDV istisnası getirilecek. Yurt dışına çıkış harçları ise 500 liraya yükseltilecek. Ayrıca kamu görevlilerine toplu sözleşme ikramiyesi ödemesi yapılacak.

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nde ise kredi verenlerle tüketiciler arasındaki sözleşmelerin şekil şartı, bilişim veya elektronik haberleşme cihazları üzerinden gerçekleştirilebilecek. Doğrudan satış sistemi ve uzlaşma müessesesiyle ilgili düzenlemeler yapılacak. Yurt içindeki pazar yerlerinin rekabet gücünü artırmak amacıyla destekleyici tedbirler alınacak.

TBMM Genel Kurulu’nun gündeminde yer alan bu kanun teklifleri ile vergi, sosyal güvenlik, emekli aylıkları gibi konularda önemli değişiklikler yapılması bekleniyor. Ayrıca tüketicinin haklarının korunması ve pazar yerlerinin rekabet gücünün artırılması için yapılan düzenlemeler, ekonomik ve sosyal açıdan önemli adımlar olacak. Meclis’in bu teklifleri detaylı bir şekilde ele alarak yasalaştırması, ülke genelinde fayda sağlayacak düzenlemelerin hayata geçirilmesine olanak tanıyacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Genel Kurulu, En Düşük Emekli Aylığını 12 Bin 500 Liraya Çıkarmayı Planlıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin