TBMM Genel Kurulu, 1 Ekim 2023’te başlayan 28. Dönem 2. Yasama Yılı çalışmalarına son vererek, 1 Ekim Salı gününe kadar tatile girdi. Bu yasama yılında toplamda 112 birleşim ve 547 oturum gerçekleşti. Genel Kurulda kabul edilerek yasalaşan toplam 70 kanun teklifi arasında sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifi de bulunmaktaydı.
Ayrıca, Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin kanun teklifi, kripto varlıklara ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi, Türk Silahlı Kuvvetleri personeline ilişkin kanun teklifi, fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarının artırılmasını içeren kanun teklifi, emekli bayram ikramiyesinin artırılmasına yönelik düzenlemenin bulunduğu 8. Yargı Paketi gibi önemli düzenlemeler de kabul edilerek yasalaştı.
TBMM Genel Kurulu, 31 Ekim 2023 tarihinde 2024-2028 dönemini kapsayan 12. Kalkınma Planı ve İsveç’in NATO’ya Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi’ni de kabul etti. Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’nin görüşmeleri ise yeni yasama yılına ertelendi. 9. Yargı Paketi ve Tüketicilerin Korunmasına Yönelik Kanun Teklifi’nin görüşmelerine ise henüz başlanamadı.
Yasama Yılı boyunca TBMM Genel Kurulu’nda 35 karar ve 8 ortak bildiri kabul edildi. Ayrıca, TSK’nın sınır ötesinde görev yapmasına imkan tanıyan 7 Cumhurbaşkanlığı tezkeresi de görüşülerek kabul edildi. Genel Kurulda ayrıca çeşitli konuları içeren 5 TBMM Başkanlığı tezkeresi de kabul edilen kararlar arasında yer aldı.
Yasama Yılı süresince toplamda 796 kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Milletvekilleri tarafından 9 bin 437 yazılı soru önergesi verilirken, bunlardan 4 bin 7 tanesi cevaplandı. Meclis araştırması komisyonları, Erzincan’daki altın madeni kazası ve balıkçılık sektörü sorunları gibi konuları inceleyerek tedbirler belirlemeye devam etti.
Son olarak, Yasama Yılı boyunca 155 birleşim, 321 oturum gerçekleştirilen ihtisas ve Meclis araştırması komisyonlarında, toplamda 27 bin 529 sayfa tutanak tutularak 823 saat 23 dakika çalışma gerçekleştirildi. Aynı dönemde 7 milletvekilinin görev süresi farklı nedenlerle sona erdi.