1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. TBMM Genel Kurulu’nda Bu Hafta: 9. Yargı Paketi ve 2025 Yılı Bütçe Kanunu Teklifi Gündemde

TBMM Genel Kurulu’nda Bu Hafta: 9. Yargı Paketi ve 2025 Yılı Bütçe Kanunu Teklifi Gündemde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Genel Kurulu’nun bu haftaki gündeminde 9. Yargı Paketi yer alacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, salı günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2023 yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi hakkında sunum yapacak.

Bütçe maratonu ise Cevdet Yılmaz’ın sunumuyla başlayacak ve sonrasında bir hafta ara verilecek. Bütçe teklifinin tümü üzerindeki görüşmeler 30 Ekim’de başlayacak ve 31 Ekim’den itibaren Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı ve Bakanlıklar ve bağlı kuruluşların bütçe görüşmeleri yapılacak. Komisyondaki bütçe teklifinin görüşmelerinin 29 Kasım’a kadar devam etmesi bekleniyor.

TBMM Genel Kurulu’nda ise “9. Yargı Paketi” görüşmeleri başlayacak. Bu paket kapsamında Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı’ndaki soru sayısının artırılacağı ve hakim ve savcı yardımcılığı mülakatına çağrılacak adayların sayısında değişiklik yapılacağı belirtiliyor.

Lübnan Tezkeresi’nin de TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi bekleniyor. Abdullah Güler tarafından duyurulan bilgiye göre, tezkere bu hafta salı ya da çarşamba günü gündeme gelecek. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Lübnan’da görev yapması kapsamında tezkere süresinin uzatılması önem taşıyor.

Ayrıca, Adalet Komisyonu’nda Noterlik Kanunu ile ilgili değişikliklerin ele alınacağı belirtilirken, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu da çeşitli konularda sunumlar gerçekleştirecek. Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu’nda ise devlet istihbarat hizmetlerine ilişkin rapor üzerine görüşmeler yapılacak.

Siyasi partilerin grup toplantıları da bu hafta gerçekleşecek ve gündemde “yenidoğan çetesi”, anayasa değişikliği ve çözüm süreci tartışmaları yer alacak. Bu önemli gelişmeler, TBMM’nin yakın takibinde olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Genel Kurulu’nda Bu Hafta: 9. Yargı Paketi ve 2025 Yılı Bütçe Kanunu Teklifi Gündemde
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin