1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. TBMM Genel Kurulu’nda CHP’nin Terör Saldırısı Araştırma Önerisi Reddedildi, Siyaset Arenası Karıştı!

TBMM Genel Kurulu’nda CHP’nin Terör Saldırısı Araştırma Önerisi Reddedildi, Siyaset Arenası Karıştı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP); dün Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’ye (TUSAŞ) yapılan terör saldırısının tüm yönleriyle araştırılması önerisi Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) oylarıyla reddedildi. CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, “Bu hain saldırı sonrasında; tetiği çeken teröristlerin arkasında kimin eli olduğu, bu elin amacı, saldırının zamanlaması ve yeri, saldırının önlenememesi nedeniyle oluşan zafiyetin sorumlusu kimlerdir sorularına yanıt aranmalıdır” dedi. CHP, dün TUSAŞ’a yapılan terör saldırısının tüm yönleriyle araştırılması için grup önerisi getirdi. Grup önerisi üzerine söz alan CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, saldırının zamanlamasına işaret etti. Ünver şunları söyledi: “Saldırının zamanlamasının manidarlığı ortadadır. Geçmişte yaşadığımız acı tecrübeler böylesi bir zaman diliminde güvenlik ve istihbarat birimlerimizin daha dikkatli olmasını gerektirmekteydi. Siyaset dünyasından yapılan bazı açıklamaların, yapılan yurt içi ve yurt dışı ziyaretlerin olduğu bir dönemde böylesi hain bir saldırı ihtimali düşünülmeli ve bu hainlik önlenmeliydi. Benzer hain saldırıları çözüm sürecinde ve 7 Haziran- 1 Kasım dönemlerinde gördük. Bu hain saldırı sonrasında; tetiği çeken teröristlerin arkasında kimin eli olduğu, bu elin amacı, saldırının zamanlaması ve yeri, saldırının önlenememesi nedeniyle oluşan zaafiyetin sorumlusu kimlerdir sorularına yanıt aranmalıdır. TUSAŞ’a yapılan bu saldırı yalnızca bir kurumun güvenliğini değil aynı zamanda ülkemizin geleceğini de tehdit etmektedir.”

Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman da terörün Türkiye’yi uzun yıllardır derinden etkileyen bir konu olduğunu belirterek, “Eylemin yapıldığı zamanlamaya da dikkat edildiğinde bunu anlamak mümkündür. Bu durum vatandaşlarımız arasında korku ve güvensizlik yaratmakta, sosyal bağları zayıflatmaktadır. Hem ülke içinde hem ülke dışında birçok süreç başlatıldı. Biz ilkelerimizden ödün vermeden, ülkemizin saadeti için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. İktidar başta olmak üzere tüm paydaşlara sesleniyorum; barış için gereken neyse devlet adabına yaraşır şekilde yapalım. Birileri buna engel olmak istiyorsa, sıkılı yumruklarla tokalaşılmaz” ifadelerini kullandı.

Demokratik Eğitimciler Sendikası (DEM) İzmir Milletvekili İbrahim Akın, saldırıyı kınayarak, “Bu mesele Türkiye halklarının sorunudur. Bundan sonra sessizce izleyerek gözden geçiremez. Buna ‘dur’ demek lazım. Demokratik siyasetin önünün açılması lazım. Böyle otoriter bir yönetimde barışın konuşulmasının mümkün olmadığını düşünüyoruz. O yüzden bir temizlik haritasına ihtiyaç var” dedi.

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’nin (TUSAŞ) Tesisi’nde 15.30’da vardiya değişimi sırasında gerçekleşen terör saldırısıyla ilgili olarak içişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 5 kişinin şehit olduğunu, 3’ü ağır 22 kişinin de yaralandığını açıkladı. Yerlikaya, “Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin PKK terör örgütü oldukları kuvvetle muhtemel. Büyük ihtimalle saldırıyı PKK terör örgütünün yapmış olduğunu değerlendiriyoruz” dedi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ise saldırıyla ilgili olarak, “Bu PKK’lı şerefsizlere hak ettikleri cezayı her zaman veriyoruz” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Genel Kurulu’nda CHP’nin Terör Saldırısı Araştırma Önerisi Reddedildi, Siyaset Arenası Karıştı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin