1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen kararla “çocukların korunması için Araştırma Komisyonu kurulacak!”

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen kararla “çocukların korunması için Araştırma Komisyonu kurulacak!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylama sonucunda, çocukların şiddet, ihmal ve istismardan korunması amacıyla üç ay boyunca çalışacak Meclis Araştırma Komisyonu’nun kurulması kabul edildi. Komisyon, çocukların akıl, ruh ve beden sağlıklarını koruyarak gelişimlerine destek olacak tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kuruldu. Araştırma yapacak olan komisyon, 22 üyeden oluşacak ve çalışma süresi, başkan, başkanvekili, sözcü ve katip seçiminin yapıldığı tarihten itibaren 3 ay olacak. Ayrıca komisyon, Ankara dışında da çalışabilecek.

TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, oylama sonrasında yaptığı açıklamada, çocuklara yönelik yapılan iki araştırma komisyonunun kurulmasının önemine vurgu yaptı.

Diyarbakır’da yaşanan Narin Güran cinayeti ise büyük yankı uyandırdı. Soruşturma kapsamında tutuklananlar arasında Narin’in amcası Salim Güran da bulunuyor. Güran’ın aracındaki DNA örneklerinin Narin’in kıyafetlerindeki DNA örnekleriyle eşleşmesi üzerine tutuklandığı belirtildi.

Geçen ay kaybolan Narin’in cesedi, 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi’nde bulundu. Otopsi sonucunda, Narin’in çuval içinde bulunduğu ve cesedinin deformasyona uğradığı açıklandı. Tutuklanan amca Salim Güran’ın, cinayeti itiraf ettiği öne sürüldü. Ayrıca cinayetle ilgili soruşturma devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen kararla “çocukların korunması için Araştırma Komisyonu kurulacak!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin