1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TBMM Genel Kurulu’nda Kobani Davası tartışması!

TBMM Genel Kurulu’nda Kobani Davası tartışması!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Genel Kurulu, ‘Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni görüşmek üzere Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Parti gruplarının, Meclis Başkanlığı’na sunduğu önergeler bölümünde DEM Parti’nin ‘Kobani Davasındaki Hukuksuzlukların Bütün Boyutlarıyla Araştırılması’ başlıklı önergesinin görüşüldüğü sırada milletvekilleri arasında tartışma çıktı.

Önerge üzerine söz alan Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, Kobani olaylarının sonuçları ile birlikte sebeplerini de konuşulması gerektiğini belirterek, terör örgütü IŞİD’in Kobani kentine saldırmasıyla, bir başka terör örgütü PKK’nın bu durumdan siyasi bir fırsat çıkarmaya çalışarak halkı sokağa çağırması, ‘Metropolleri işgal edin’ çağrısında bulunması önemli bir ayrıntı olduğunu vurguladı. Siyasetçilerin sorumlu davranması gerektiğini belirten Şahin, kriz anlarında sokağa çağrılmasının tehlikeli sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti.

Önerge üzerine partisi adına söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez ise 6 Ekim 2014’te yaşanan olayları hatırlatarak, HDP’nin sınır ötesindeki gelişmelerle ilgili protesto çağrısına dikkat çekti. Çömez, bu çağrının terör örgütü PKK’ya bağlı bir hareket tarafından yapıldığını ve sonucunda büyük bir infial ve milli güvenlik sorunu ortaya çıktığını belirtti. Olayların mala zarar verme, adam alıkoyma, hırsızlık gibi suçlarla birlikte ayyaklanmaya dönüştüğünü ifade etti.

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ise AKP iktidarının halkın sokağa çıkmasından korktuğunu savunarak, muhalefet partilerine neden korktuklarını anlamadıklarını ifade etti. Demokrasilerde gösteri ve toplantı hakkının tanındığını belirten Koçyiğit, Türkiye’de de aynı hakların kullanılması gerektiğini söyledi. PKK’ya terör örgütü diyemeyenlerin, demokrasi dersi veremeyeceklerini savundu.

Muhalefet milletvekilleri arasında yaşanan tartışmaların ardından AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin muhalefet partilerine teşekkür ederek, Türkiye’nin demokratik sürecine katkı sağladıklarını belirtti. Tartışmalarda siyasi ve hukuki süreçlerin ayrılması gerektiğini vurgulayan Zengin, Filistin olaylarının Türkiye ile karşılaştırılamayacağını ifade etti.

Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu, Kobani olayları üzerinden yapılan eleştirilere yanıt vererek, olayların gerçekleştiği süreci detaylarıyla anlattı. Oylama sonucunda DEM Parti’nin ‘Kobani Davasındaki Hukuksuzlukların Bütün Boyutlarıyla Araştırılması’ önergesi reddedildi. Bu gelişmelerin ardından Genel Kurul toplantısı sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Genel Kurulu’nda Kobani Davası tartışması!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin