1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. TBMM Genel Kurulu’nda Suriyeli Sığınmacılar Hakkında Yoğun Tartışma!

TBMM Genel Kurulu’nda Suriyeli Sığınmacılar Hakkında Yoğun Tartışma!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Genel Kurulu’nda, ‘Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ görüşmek üzere Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. Parti gruplarının Meclis Başkanlığına sunduğu önergeler bölümünde CHP’nin, AK Parti İktidarlarının Suriye ve Sığınmacı Politikalarının Ülkemizde Neden Olduğu Toplumsal Sorunların Araştırılması ve Alınacak Önlemlerin Belirlenmesi’ başlıklı araştırma önergesi görüşüldü.

Önerge üzerine konuşan DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, iktidarın sığınmacı politikalarını eleştirerek 6-7 Eylül olaylarının benzerinin yaşandığını belirtti. Önerge adına söz alan AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ise Suriyeli sığınmacıların gönüllü dönüşlerine ilişkin veriler paylaştı ve CHP’nin Sığınmacı Raporu’nda yer alan ifadeleri eleştirdi. Gergerlioğlu’nun açıklamalarına karşılık gelen AK Parti Kayseri Milletvekili Cahid Cıngı, olayın provokasyon olduğunu söyledi.

Meclis Başkanvekili Bozdağ’ın yönlendirmesiyle tartışmalar devam ederken, AK Parti milletvekilleri ile muhalefet arasında sert söylemlerle birbirlerine cevaplar verildi. Gergerlioğlu, yaşanan olaylara ilişkin detayları anlatırken, AK Parti milletvekilleri tepki gösterdi ve tartışmalar kızıştı.

Milletvekillerinin arasındaki sert tartışmalar nedeniyle birleşime 15 dakikalık ara verildi. Aranın ardından toplanan Meclis, CHP Grubu’nun önergesini AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddetti. Bu sonucun ardından salon yeniden sakinleşti ve Genel Kurul devam etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Genel Kurulu’nda Suriyeli Sığınmacılar Hakkında Yoğun Tartışma!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin