1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. TBMM Katip Üyesi ve CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez’den Kadın Cinayetlerine Sert Çağrı: “Yeter Artık!”

TBMM Katip Üyesi ve CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez’den Kadın Cinayetlerine Sert Çağrı: “Yeter Artık!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, TBMM Katip Üyesi sıfatıyla kadın cinayetlerine dikkat çekti. Suiçmez, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, nisan ayında Türkiye’de 32 kadının cinayete kurban gittiğini belirtti. Bunun yanı sıra, 13 kadının ölümünün “şüpheli” olarak kaydedildiğine işaret etti.

Katledilen kadınların büyük bir bölümünün evli oldukları erkekler tarafından öldürüldüğünü vurgulayan Suiçmez, “Bu ay içerisinde cinayete kurban giden kadınların yüzde 56’sının evlerinde öldürüldüğü bilgisini paylaşmak isterim. Bu durum, kadın cinayetlerinin önlenmesi için alınacak tedbirlerin ne kadar kapsamlı olması gerektiğini göstermektedir” dedi.

Suiçmez, son olarak dün yaşanan bir başka kadın cinayetine dikkat çekerek, “Katledilen kadınların isimlerinin birer istatistik olmasından bıktık, usandık. ‘Yeter’ diyoruz, bıçak kemiğe dayandı. Her geçen gün bir kadının daha katledilmesi için zemin hazırlanıyor. Bu durumun sorumlusu ise iktidarın alması gereken önlemleri almamasıdır” ifadelerini kullandı.

Son olarak iktidara çağrıda bulunan Suiçmez, “Cezasızlık yasasına son verilmeli, infaz yasasında değişiklik yapılmalı. Katillerin övülmesine son verilmelidir. İktidarın artık harekete geçerek kadın cinayetlerine karşı etkili önlemler alması gerekmektedir. Birlikte hareket ederek Türkiye’de kadın kırımına son verelim” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Katip Üyesi ve CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez’den Kadın Cinayetlerine Sert Çağrı: “Yeter Artık!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin