1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TBMM Komisyonu TikTok Tartışması Hakkında Açıklama Yaptı

TBMM Komisyonu TikTok Tartışması Hakkında Açıklama Yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nun başkanı olan Hüseyin Yayman, TikTok konusundaki tartışmalara değinerek, yasaklamalara ve sansüre karşı olduklarını belirtti. Yayman, hükümetin dijital platformları Türkiye’ye davet eden ve altyapısını kuran bir yapıya sahip olduğunu vurguladı. Ancak, devletin yasamanın üstünde olduğu anlayışına karşı olduklarını da sözlerine ekledi.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman başkanlığında toplandı ve Yayman açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Yayman, dijitalleşmenin siyaset üstü bir konu olduğunu belirterek, dijitalleşmenin Türkiye’nin geleceği için önemli olduğunu vurguladı. Komisyonun aldığı kararlar TBMM’nin tavsiye niteliğinde olup, yürütmenin aldığı kararlar kadar önemli olduğunu dile getirdi.

Yayman, dijital mecralardaki veri mahremiyeti ve gizliliğine ilişkin sıkıntılara dikkat çekerek, Türkiye’deki çeşitli dijital platformların sayıları hakkında bilgi verdi. Sosyal medya ve dijital mecraların dünya genelinde tartışma konusu olduğunu belirten Yayman, hibrit siyasal iletişim kampanyalarının varlığına dikkat çekti.

Dijital mecraların Fransa ve İngiltere’de de tartışıldığını belirten Yayman, Türkiye Cumhuriyeti devletinin hukuk devleti olduğunu ve bu nedenle uluslararası standartlara uyulması gerektiğini ifade etti. TikTok konusunda yapılan tartışmalara da değinen Yayman, yasaklara ve sansüre karşı olduklarını vurgulayarak, Türkiye’nin dijital altyapısını geliştirmeye odaklandıklarını belirtti.

Komisyon, milletvekillerinin sosyal medya platformları ve sokak röportajlarıyla ilgili değerlendirmeleri üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Komisyonu TikTok Tartışması Hakkında Açıklama Yaptı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin