1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TBMM Komisyonunda Sahipsiz Hayvanlarla İlgili Önemli Değişiklikler Görüşülüyor

TBMM Komisyonunda Sahipsiz Hayvanlarla İlgili Önemli Değişiklikler Görüşülüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AKP Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci, sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin ikinci bölümü hakkında milletvekillerinin sorularını cevapladı. Kirişci, “katliam yasası” olarak bilinen teklifin diğer komisyonlarda görüşülmediğini ancak Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda görüştüklerini belirtti. Teklifin hazırlanmasında TBMM araştırma komisyonlarının hazırladığı raporlardan faydalandıklarını da vurguladı.

Teklifte büyükşehirlere ve nüfusu 25 binin üzerindeki belediyelere sorumluluk yüklenirken, merkezi yönetime herhangi bir sorumluluk getirilmediğine yönelik eleştirilere cevap veren Kirişci, her ilde oluşturulan İl Hayvanları Koruma Kurulu’nda zaten merkezi yönetimin yerel temsilcilerinin bulunduğunu belirtti. Ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hayvan barınakları dahil olmak üzere yüzde 40 destek sağladığını ve yeni teklifle desteklerin genişletildiğini ifade etti.

Barınakların yapımına ilişkin eleştirilere de yanıt veren Kirişci, 2028 yılına kadar barınak yapımı için süre belirlenmesinin yanlış olduğunu, çalışmaların devam edeceğini söyledi. Ayrıca belediyelere yük getirilmesi ve tasarruf tedbirleri arasında ayrım yapılması gerektiğini belirtti. Kirişci, yeni teklifle süreç içerisinde ortaya çıkan eksikliklerin giderilmeye çalışıldığını ve hayvan sahiplerine getirilen sorumlulukların yerine getirilmediğinde cezai işlemlerin uygulanacağını açıkladı.

Soru cevaplama bölümünün ardından ikinci bölümde yer alan maddeler üzerinde verilen önergelerin görüşmelerine geçildi. Vahit Kirişci, teklifin detayları hakkında milletvekillerinin sorularına cevap vererek, hayvanları koruma altına alacak düzenlemelerin önemine vurgu yaptı. Meclis’te yapılan bu görüşmelerle hayvan hakları konusunda yeni düzenlemelerin yapılması ve hayvanların korunması adına adımlar atılması hedeflenmektedir. Bu bağlamda, Teklifin yasalaşmasıyla sahipsiz hayvanların korunması ve barınak sorununun çözümüne yönelik önemli adımlar atılması planlanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Komisyonunda Sahipsiz Hayvanlarla İlgili Önemli Değişiklikler Görüşülüyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin