1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. TBMM Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca ve Narin Güran’a dair sessizlik eylemi: Meclis’te yankı bulan tercih!

TBMM Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca ve Narin Güran’a dair sessizlik eylemi: Meclis’te yankı bulan tercih!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Narin Güran ve kadın cinayetlerine ilişkin Genel Kurul’da bir dakikalık sessizlik eylemi gerçekleştirdi. Meclis Başkanvekili Biçer Karaca, “Sözcükler susar, adalet susar ama hafızalar direnir. Sıla, Narin Şeyda, Pelin, İkbal, Ayşenur ve katledilerek susturulan tüm kadınlar ve çocuklar için bir kadın Meclis Başkanvekili olarak tercihimi bir dakikalık susmaktan yana kullandım. Kadınlar yaşasın, çocuklar yaşasın” dedi.

Narin’in amcasının aracında ağabeyi Enes de var mıydı, diğer iki genç nerede? Narin soruşturmasında bazı verilerden çıkan iki kişi kim? Narin’in Adli Tıp raporu açıklandı: Ağzı ve burnu kapatılarak boğularak öldürülmüş, sol bacağın kopmasına hayvanlar neden olmuş. AKP’li Ensarioğlu’nun “Bilip söylemediğimiz var” sözleri tepki çekti, yeni bir açıklama geldi.

Narin’in kaybolduğu 19 günde yaşananlar büyük bir heyecanla takip edildi. Yoğun arama çalışmaları sonucunda 22 Ağustos’ta Güran ailesinin evine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta terlikler bulundu. 28 Ağustos’ta ise 2 kilometre mesafede 2 farklı çocuk terliği ele geçirildi. Ancak yapılan incelemeler sonucunda terliklerin Narin’e ait olmadığı belirlendi.

Narin’in cesedi, 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi’nde bulundu. Otopsi işlemi Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda yapıldı. Salim Güran’ın aracından alınan DNA örneklerinin Narin’in kıyafetlerindeki DNA örnekleri ile eşleşmesi üzerine Salim Güran ‘Kasten öldürme’ ve ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından tutuklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Yerlikaya ve Adalet Bakanı Tunç, gözaltına alınanlar hakkında başsağlığı dilemedi. Soruşturma kapsamında sorumluların en ağır cezayı alması için çalışmalar devam ediyor. Güvenlik güçleri ve adli makamlar, olayın tüm detaylarını aydınlatmak için yoğun çaba harcıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca ve Narin Güran’a dair sessizlik eylemi: Meclis’te yankı bulan tercih!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin