1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TBMM Yapay Zeka Komisyonu Çalışmalarını Değerlendirdi

TBMM Yapay Zeka Komisyonu Çalışmalarını Değerlendirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, yapay zeka konusunda yeni yasama döneminde kurulması planlanan ‘Yapay Zeka Komisyonu’ hakkında DHA’ya açıklamalarda bulundu. Yayman, yapay zekanın küresel düzeyde önemli bir konu olduğunu belirterek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yaz dönemi öncesinde bu konuyu ele aldığını ve bir yapay zeka komisyonu kurulması kararı aldığını ifade etti.

Yayman, Türkiye’nin yapay zeka alanında çalışmalarının olduğunu ve bunun bir ispatının Cumhurbaşkanlığı ve partilerinin dijital alanlarda yaptığı çalışmalar olduğunu belirtti. Yapay Zeka Komisyonu’nun, Dijital Mecralar Komisyonu ile iş birliği yapacak ancak ayrı bir komisyon olarak faaliyet göstereceğini dile getiren Yayman, uzmanların görüşlerine başvurulacağını ve yapay zeka ile ilgili kapsamlı bir rapor oluşturulacağını söyledi.

Yapay zekanın işsizlik yaratacağı yönündeki endişelere karşın Yayman, yapay zekanın insanlara daha fazla zaman ayırmaları ve düşünmeleri imkanı vereceğini belirtti. Türkiye’nin genç nüfusa sahip bir ülke olduğunu vurgulayan Yayman, gençlerin yapay zeka konusunda eğitilmelerinin ülkeye büyük fayda sağlayacağını ifade etti.

Yayman, yapay zekanın yol açabileceği tehditlere dikkat çekerek, “Deepfake” gibi teknolojilerin hukuki çerçevesinin çizilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, dijital platformların siyaseti doğrudan etkileyebileceğini örneklerle açıklayarak, bu durumun millet iradesine engel teşkil edebileceğine dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Yapay Zeka Komisyonu Çalışmalarını Değerlendirdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin