1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TBMM’de 23 Nisan Töreni: Kurtulmuş, Atatürk Anıtı’na Çelenk Bıraktı!

TBMM’de 23 Nisan Töreni: Kurtulmuş, Atatürk Anıtı’na Çelenk Bıraktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümü şerefine, Meclis’teki Atatürk Anıtı önünde bir tören düzenlendi. Törende, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan bir çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulunuldu. Törende ayrıca İstiklal Marşı da okundu.

Törene, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM Başkanvekilleri Bekir Bozdağ, Gülizar Biçer Karaca, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Grup Başkanvekilleri Özlem Zengin, Bahadır Nahit Yenişehirlioğlu, Leyla Şahin Usta, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, TBMM idare amirleri, TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun ile milletvekilleri ve TBMM idari personeli katıldı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, beraberindeki heyetle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Anıtkabir’e ziyarette bulundu. Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Kurtulmuş, milli iradenin simgesi olan TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümünde bir konuşma gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerle birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. Heyetle birlikte Aslanlı Yol’da yürüyen Bakan Tekin, Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulunuldu. Bakan Tekin, 23 Nisan’ın anlamını vurgulayan bir konuşma yaptı ve öğrenci ve öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakan Tekin, koltuğunu temsili olarak 11 yaşındaki Gölbaşı İnönü Ortaokulu öğrencisi Irmak Genç’e devretti. Tekin’in konuşmasında, milli iradenin önemi ve çocukların geleceğe olan önemi vurgulandı. Bu özel gün vesilesiyle, Türkiye’nin milli mirasının genç nesillere aktarılması gerektiği ve bu sorumluluğun önemine değinildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümünde gerçekleştirilen büyük bir törenle kutlandı. Bu anlamlı günde, milli iradenin ve çocukların önemi vurgulandı ve gelecek nesillere aktarılması gereken değerlerin üzerinde duruldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM’de 23 Nisan Töreni: Kurtulmuş, Atatürk Anıtı’na Çelenk Bıraktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin