1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TBMM’de Asgari Ücret, Yoksulluk ve Tarım Görüşmeleri Tartışma Yarattı!

TBMM’de Asgari Ücret, Yoksulluk ve Tarım Görüşmeleri Tartışma Yarattı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Genel Kurulu’nda Saadet Partisi, İYİ Parti, DEM Parti ve CHP’nin grup önerileri ayrı ayrı ele alındı. Saadet Partisi’nin asgari ücret konusundaki önerisi incelenirken, Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, enflasyonun artmasının asgari ücrete zam yapılmasını gerektirdiğini belirtti. İYİ Parti’nin yoksulluk üzerine yaptığı öneriyi savunan Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, emeklilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti. DEM Parti’nin sosyo-ekonomik sorunlar önerisiyle ilgilenirken Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, kiraların yüksek artışının vatandaşları sıkıntıya soktuğunu vurguladı. Ardından söz alan AKP Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ise kira artışları ve diğer konularda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Tartışmalar sırasında CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ile AKP Ankara Milletvekili Osman Gökçek arasında gerginlik yaşandı. TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, temiz bir dil kullanımı konusunda uyarıda bulundu ve tartışmayı sonlandırmak için ara verildi. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ı eleştirerek, tartışmanın tansiyonunu yükselten ifadeler kullanıldığını dile getirdi.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut’un tarım ve çiftçilikle ilgili konuşmasıyla devam eden görüşmelerde çiftçilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekildi. Barut, çiftçilerin kredi borçları ve icra durumları hakkında bilgi vererek, tarımsal desteklerin artırılmasını ve kredi faizlerinin düşürülmesini talep etti. Muhalif partilerin grup önerileri, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Görüşmelerin ardından ulaştırma alanındaki düzenlemeleri içeren kanun teklifinin görüşülmesine geçildi. Genel Kurulun devamında, Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ele alındı. Sonuç olarak, yapılan oylamalarda muhalefet partilerinin önerileri kabul edilmedi ve yeni konuların görüşülmesine geçildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM’de Asgari Ücret, Yoksulluk ve Tarım Görüşmeleri Tartışma Yarattı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin