1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. TBMM’de Bu Hafta Görüşülecek Önemli Kanun Teklifleri!

TBMM’de Bu Hafta Görüşülecek Önemli Kanun Teklifleri!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM’de bu hafta da yoğun mesai devam edecek. TBMM Genel Kurulunda, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri sürdürülecek.

9. Yargı Paketi taslağının bu hafta TBMM’ye sunulacağı öğrenildi. Taslağa göre, devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları aleyhine yabancı bir devlet veya organizasyonun stratejik çıkarları veya talimatı doğrultusunda Türk vatandaşları veya kurum ve kuruluşları ya da Türkiye’de bulunan yabancılar hakkında araştırma yapan veya yaptıranlar hapis cezası ile cezalandırılacak. ‘Yeni tip casusluk suçu’ oluşturarak pek çok STK, gazeteci ve araştırmacıyı zan altında bırakma riski barındıran ‘etki ajanlığı’ maddesinde bazı ifadelerin değiştirildiği belirtildi.

Kamu Denetçiliği Kurumu 2023 Yıllık Raporu’nun görüşüleceği Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu salı günü toplanacak. TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu ise salı günü Gümüşhane Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Selçuk Alemdağ, Prof. Dr. Ferkan Sipahi; Gümüşhane Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Nafiz Maden, Gümüşhane Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Çavuşoğlu’nu dinleyecek.

Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon da salı günü toplanacak. Bu komisyonda, “Kamu Denetçiliği Kurumu 2023 Yıllık Raporu” ele alınacak.

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ise çarşamba günü toplanacak. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Hapis Cezasının İnfazının Hastalık Nedeni ile Ertelenmesi” konusunda komisyonu bilgilendirecek. CHP, Erdoğan’ın Özel ile yaptığı görüşme nedeniyle grup toplantısını salı günü yapmayacak. TBMM’de salı ve çarşamba günleri diğer partilerin grup toplantıları yapılacak. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşmesi nedeniyle CHP’nin grup toplantısı bu hafta salı günü gerçekleştirilmeyecek.

Öğretmenlik Mesleği ve Milli Eğitim Akademisi Kanunu Teklifi’nin TBMM’ye sunulması bekleniyor. Taslağa göre, öğretmen adaylarına akademi öncesi güvenlik soruşturması ve arşiv taraması yapılacak. Öğretmen adayları, akademide eğitim gördükleri süre boyunca aylık ücret alırken, sigortaları bakanlık tarafından karşılanacak.

Yasa dışı örgüt ve oluşumların siyasi ve ideolojik görüşleri doğrultusunda propaganda yapmak, eylem düzenlemek, düzenlenmiş eylemlere etkin biçimde katılmak gibi davranışlar akademi öğrencileri için çıkarılacak cezalar arasında yer alacak. Uygulamalı derslerde başarısız olan öğretmen adaylarının akademide ilişiği kesilecek ve öğretmenlerin atama süreleri sınırlandırılacak.

Eğitim çalışanlarının şiddetten korunması için cezalar yarı oranında artırılacak. Bu cezalar, bakanlığa bağlı resmî eğitim kurumlarında görev yapan yönetici, öğretmen, uzman öğretici ve usta öğreticilere karşı işlenen suçlar için geçerli olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM’de Bu Hafta Görüşülecek Önemli Kanun Teklifleri!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin