1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. TBMM’de Bu Hafta Gündem: Kadınların Soyadı Kullanımı ve Savunma Sanayii Fonu!

TBMM’de Bu Hafta Gündem: Kadınların Soyadı Kullanımı ve Savunma Sanayii Fonu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Genel Kurulu’nun bu haftaki gündeminde, kadınların soyadlarını kullanmalarına engel olan düzenlemelerin de yer aldığı 9. Yargı Paketi görüşülecek. Ayrıca AKP tarafından hazırlanan Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na kaynak sağlamak amacıyla yeni yasa teklifi de komisyonda ele alınacak. Teklif, 100 bin lira ve üzerinde limiti olan kredi kartlarından yıllık 750 lira savunma sanayi için tahsilat yapılmasını öngörüyor. Ayrıca araba satışları ve 5 bin lirayı aşan kol saatlerinden de yeni fon payı alınması planlanıyor.

Meclis tatile girmeden önce kabul edilen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, kadınların sadece kendi soyadlarını kullanabilmelerini engelleyen düzenlemeleri içeriyor. Bu hafta Genel Kurul’da görüşülmesi beklenen teklif, TBMM’de ele alınacak.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından açıklanan Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na kaynak sağlamak için hazırlanan yasa teklifi, kredi kartlarından yıllık 750 lira fon payı alınmasını öngörüyor. Ayrıca araba satışlarından ve noter işlemlerinden yeni tahsilatlar yapılacak. Dronelar ve 5 bin liranın üzerindeki kol saatlerinden de yeni ücretler alınacak.

Son dönemde artan kadına şiddet ve kadın cinayetleriyle ilgili olarak kurulan araştırma komisyonunun da bu hafta çalışmalarına başlaması bekleniyor. Dilekçe Komisyonu ise çarşamba günü finansal okuryazarlık konularını ele almak üzere toplanacak. Benzer şekilde Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu da çarşamba günü devlet istihbarat hizmetleri ve güvenlik faaliyetlerine ilişkin raporu görüşmek üzere kapan oturum düzenleyecek.

TBMM’de siyasi partiler salı ve çarşamba günleri grup toplantıları gerçekleştirecek. Kadın cinayetleri, anayasa değişikliği ve çözüm süreci tartışmaları ise bu haftanın ana gündem maddeleri olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM’de Bu Hafta Gündem: Kadınların Soyadı Kullanımı ve Savunma Sanayii Fonu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin