1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TBMM’de Çalkın’ın Muhalefeti Hedef Aldığı Tartışma Anları!

TBMM’de Çalkın’ın Muhalefeti Hedef Aldığı Tartışma Anları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM’de iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasında gerçekleşen tartışmanın odağında, Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nin 2. Bölümü vardı. Tartışmalar sırasında AKP Kars Milletvekili Adem Çalkın, muhalefet partilerine yönelik sert ifadeler kullandı. Çalkın, muhalif partilerin Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye karşı yürüttüğü psikolojik harpten bahsederek, farklı ideolojilere sahip olan partilerin bile ortak bir düşmanlık politikası oluşturduklarını belirtti. Çalkın, Erdoğan düşmanlığının güçlü bir ideolojiye dönüştüğünü savundu ve bu durumun herkes tarafından açıkça görüldüğünü ifade etti.

Konuşmasında, muhalefet partilerinin iktidarın yürüttüğü projelere karşı çıktığını ve ülkeyi geriye götürdüğü algısını yaydığını iddia eden Çalkın, özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir belediyelerinin borçlarını eleştirdi. Ayrıca, muhalif partilere seslenerek, Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu’nun Hamas ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi ve terör örgütü çıkışlarını eleştirdi. Çalkın, konuşmasında milli görüş siyasetine yapılan saldırıları da gündeme getirerek, partisinin ve liderinin yapılan eleştirilere karşı durduğunu vurguladı.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ise Çalkın’ın konuşmasına karşılık vererek Deniz Gezmiş ve Filistin konusundaki tarihi detaylara atıfta bulundu. Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya ise Çalkın’ın sözlerine karşı çıkarak milli görüş siyasetine yapılan eleştirilere cevap verdi ve Hamas’ın bir direniş örgütü olduğunu savundu.

Tartışmanın devamında Çalkın’ın ifadeleri tepki topladı ve CHP’li Emir, Çalkın’a uyarıda bulunarak özür dilemesi ya da ceza alması gerektiğini belirtti. Bunun üzerine Çalkın, sözlerini geri aldı ve meclisin çalışmalarına devam etme kararlılığını dile getirdi. Bu olaylar, TBMM Genel Kurulunda yaşanan gergin anları yansıtan bir özet oluşturdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM’de Çalkın’ın Muhalefeti Hedef Aldığı Tartışma Anları!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin