1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. TBMM’de Ele Alınacak Kanun Teklifleri ve Yargı Paketi Görüşmeleri Başlıyor!

TBMM’de Ele Alınacak Kanun Teklifleri ve Yargı Paketi Görüşmeleri Başlıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genel Kurul, haftalık çalışmasına 15 Ekim Salı günü başlayacak ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni ele alacak. Bu teklife göre, kredi veren ile tüketiciler arasındaki sözleşmelerin şekil şartı, bir bilişim veya elektronik haberleşme cihazı üzerinden gerçekleştirilecek ve tüketici kimliğinin doğrulanmasını içeren yöntemler yoluyla kurulabilecek. Ayrıca, doğrudan satış sistemiyle ilgili hususlar düzenlenerek, tarafların hak ve yükümlülükleri belirgin hale getirilecek.

Uzlaşma müessesesinin, ticari reklam ve haksız ticari uygulamalara ilişkin hükümler için de uygulanmasına imkan tanınacak. Yurt içinde yerleşik pazar yerlerinin rekabet gücünün artırılması ve ihracatın artması amacıyla destekleyici tedbirler alınacak. 9. Yargı Paketi kapsamında Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı’nda soru sayısının arttırılması planlanıyor. Hakim ve Savcı Yardımcılığı Mülakatı’na çağrılacak aday sayısında da değişiklik yapılarak mülakata çağrılacak aday sayısında artış olacak.

Ayrıca, Sesli, yazılı veya görüntülü iletiyle hakaret suçu, uzlaştırma kapsamından çıkarılarak ön ödeme kapsamına alınacak. Arabuluculuk eğitimini tamamlayanlar ve mesleğinde 20 yıl kıdeme sahip olanlar, yazılı sınava girmeden arabuluculuk siciline kayıt olabilecek. Limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartlarının hamilleri her bir kart başına yıllık 750 lira katılma payı ödeyecek. Noterlerde ise çeşitli işlemler için katılma payı alınacak.

Lübnan’daki Türk askerinin görev süresinin bir yıl daha uzatılmasını içeren tezkerenin de Genel Kurul’da görüşülmesi bekleniyor. TBMM ihtisas komisyonları da toplanarak çeşitli konuları ele alacak. AK Parti milletvekilleri, yeni kanun tekliflerinin hazırlıklarını sürdürerek yargıya yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifini Meclis’e sunmayı planlıyor. Salı ve çarşamba günleri Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak.

Bütün bu gelişmelerin yanı sıra Plan ve Bütçe Komisyonu, Savunma Sanayii Destekleme Fonu kaynaklarını artırmak amacıyla hazırlanan kanun teklifinin görüşmelerine başlayacak. Dilekçe Komisyonu ile Finansal Okuryazarlığın Yaygınlaştırılması Alt Komisyonu ayrı ayrı toplanarak gerekli sunumları dinleyecek. Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu ise Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Mali Suçları Araştırma Kurulu yetkililerini dinleyerek önemli konuları ele alacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM’de Ele Alınacak Kanun Teklifleri ve Yargı Paketi Görüşmeleri Başlıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin