1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. TBMM’de Fahiş Fiyatlar ve Stokçuluk Tartışması Kızıştı!

TBMM’de Fahiş Fiyatlar ve Stokçuluk Tartışması Kızıştı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi görüşüldü.

Komisyon toplantısında CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, milletvekillerine ikram edilen kuruyemişin yüksek fiyatını eleştirerek, “Fahiş fiyat burada işte, fahiş fiyat vergi artışında” dedi. Komisyon Başkanı ve AKP Bursa Milletvekili Mustafa Varank ise konuya ilişkin olarak, “Madem bizim örnek olmamız lazım. Bundan sonra bu kuruyemişleri koydurmayalım” şeklinde konuştu.

Varank, ayrıca bir internet sitesinde, kapalı pazar yerinin yüksek fiyatla kiralanmaya çalışıldığını belirterek, “549 bin lira kiraya vermiş. Biz ‘Böyle kiralamalar olmasın, belediyelerin hakkı burada olmalı’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

DEM Parti Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, stokçuluk konusunda vatandaşların karşılaştığı sorunlara dikkat çekerek, “Galericiler stokçuluk farklı, patates ve soğandaki stokçuluk farklıdır” diye konuştu. AKP Bursa Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ise mahallesinde bakkal olan birinin bugün zincir marketlere sahip olduğuna vurgu yaparak, CHP’li Müzeyyen Şevkin’in “AK Partili ise olmuştur” yorumuna karşılık, “Bu bakkal AKP’li diye o bakkala parti destek mi oldu anlamı çıkıyor yani?” şeklinde konuştu.

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler ise marketten aldığı ekmeğin fiş fotokopisini komisyon üyelerine dağıtarak, fiyat artışına dikkat çekti.

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba ise enflasyonu eleştirerek, “Yakında mahalle bakkallarına da inersiniz. Mazot iki kat artmış, gübre ilaç fiyatları 3 kat artmış. Şatafattan, ihtişamdan, israftan vazgeçerseniz bu işler çözülür” şeklinde konuştu. Komisyon Başkanı Varank, Ağbaba’ya, “Tekirdağ Belediyesi’ne bir bakın 1100 odalı” diyerek yanıt verdi. Ağbaba ise Varank’a, “İhtişam ve şatafatta maşallah elinize su dökemeyiz, Sancaktepe’ye bakın. VİP salonlarını bir görmenizi tavsiye ederim” sözleriyle karşılık verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM’de Fahiş Fiyatlar ve Stokçuluk Tartışması Kızıştı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin