1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TBMM’de Gözler Asgari Ücrete Ne Kadar Zam Yapılacak!

TBMM’de Gözler Asgari Ücrete Ne Kadar Zam Yapılacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 yılının sonlarına gelindiğinde, emekliler ve çalışanlar enflasyon oranlarını yakından takip etmekteler. Önümüzdeki haç hafta içinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), iki aylık sürecek olan bütçe görüşmelerine başlayacak. Bu görüşmelerde asgari ücrete yapılacak zam da ele alınacak ve gelecek yılın gelirlerini doğrudan etkileyecek. Asgari ücrete ilişkin merak edilen tüm detaylar bu görüşmelerde netlik kazanacak.

Meclis’in yeni dönemdeki öncelikleri arasında emeklilik sistemi, emekli maaşları ve asgari ücret zammı bulunmakta. Bu nedenle, TBMM bütçe görüşmeleri sırasında bu üç konuya özel bir önem verecek ve detaylı bir şekilde ele alacak.

Geçtiğimiz yılın sonunda enflasyon oranı yüzde 64,8 olarak gerçekleşmiş ve 2024 yılı Ocak ayında asgari ücrete yüzde 49 oranında bir artış yapılarak 11 bin liradan 17 bin 2 liraya çıkarılmıştı. Ancak bu yıl, enflasyon beklentileri doğrultusunda asgari ücrete daha düşük bir artış yapılması öngörülüyor. Piyasa katılımcıları ankete göre yılsonu enflasyonu yüzde 43 seviyesinde tahmin ediliyor. Orta Vadeli Program’daki enflasyon tahmini ise yüzde 41,5 olarak açıklanmıştı.

Yabancı finans kuruluşları da Türkiye’deki asgari ücret beklentileri hakkında yorumlarda bulundular. Almanya’nın önde gelen finans kurumu Deutsche Bank, asgari ücrete yüzde 25-30 oranında bir zam yapılması gerektiğini belirtti. Bank of America ise Türkiye için enflasyon tahminini yüzde 43,3 olarak güncelledi ve asgari ücretin yılsonu enflasyon beklentisi doğrultusunda artması durumunda aylık enflasyonun geçici olarak yükselebileceğine dikkat çekti.

Gazete Duvar’dan elde edilen bilgilere göre, asgari ücrete ilişkin yeni senaryolar da gündeme gelmeye başladı. Bu çerçevede, 2025’te asgari ücret zammının yüzde 36-37 oranında olabileceği konuşuluyor. Böyle bir artış gerçekleşirse, asgari ücretin yaklaşık 6 bin lira artışla 23 bin lira civarına yükselebileceği öngörülüyor. Tüm bu gelişmeler, önümüzdeki günlerde TBMM’de yapılacak görüşmeler sonucunda netlik kazanacak ve asgari ücret zammı belirlenecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM’de Gözler Asgari Ücrete Ne Kadar Zam Yapılacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin