1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TBMM’de Haftalık Gelişmeler: Kanun Teklifleri ve Komisyon Çalışmaları

TBMM’de Haftalık Gelişmeler: Kanun Teklifleri ve Komisyon Çalışmaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM’de bu hafta Genel Kurul ve komisyon çalışmaları salı günü başlayacak. Önceki hafta Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda kabul edilen Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi, Genel Kurul’da ele alınacak. Genel Kurul, 39 maddeden oluşan kanun teklifi üzerine görüşmelerine salı günü başlayacak. Aynı zamanda, ‘Srebrenitsa Soykırımı’nı Anma Günü’ kapsamında perşembe günü genel görüşme yapılacak.

AK Parti grubu tarafından Meclis Başkanlığı’na sunulan tasarruf tedbirlerine ilişkin kanun teklifi, çarşamba günü Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ele alınacak. ‘9’uncu Yargı Paketi’ olarak anılan kanun teklifi ise perşembe günü Adalet Komisyonu’nda görüşülecek. Ayrıca, Salı günü Erzincan’ın İliç ilçesinde yaşanan maden kazasını araştırmak için komisyon toplanacak. Çarşamba günü ise Dilekçe Komisyonu, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında akran zorbalığını araştıracak ve alınabilecek önlemleri belirleyecek. AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay başkanlığında çarşamba günü toplanacak Dışişleri Komisyonu ise uluslararası anlaşmalara yönelik 12 kanun teklifini ele alacak.

Genel Kurul ve komisyon çalışmalarının yanı sıra; salı ve çarşamba günleri Meclis’te yer alan siyasi partilerin grup toplantıları düzenlenecek. Partilerin grup başkan vekilleri, gündemdeki konulara ilişkin basın toplantıları düzenleyecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM’de Haftalık Gelişmeler: Kanun Teklifleri ve Komisyon Çalışmaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin