1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. TBMM’de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İçin Araştırma Komisyonu Kuruldu: İşte Detaylar

TBMM’de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İçin Araştırma Komisyonu Kuruldu: İşte Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM’de kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında araştırma komisyonu oluşturuldu. Komisyon, çalışmalarını tamamlayarak rapor hazırlayacak ve Meclis Genel Kurulu’na sunacak. Genel Kurul’da oylamadan geçen karara göre, çocukların şiddet, ihmâl ve istismardan korunması amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu. TBMM Genel Kurulu’nda AKP, CHP, DEM Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi gruplarının ortak önergesiyle oluşturulan komisyon, 22 üyeden oluşacak ve 3 ay boyunca çalışmalarını sürdürecek.

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun, komisyonun çalışmaları hakkında şunları kaydetti: “Türkiye’de yaşanan şiddet ve istismar vakalarıyla ilgili en iyi niyetle yapılan eleştiriler göz ardı ediliyor. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının yargıya taşındığı ancak siyasi baskılar nedeniyle sonuç alınamadığı bir dönemdeyiz. Bu komisyonun, kamuoyunu doğru bilgilendirmesi açısından önemli olduğunu düşünüyorum.”

İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat, hukukun zayıfladığı bir dönemde ceza sistemimizdeki eksikliklerin suça davetiye çıkardığını belirterek, zihniyet dönüşümüne ihtiyaç olduğunu vurguladı. Sunat, eğitim ve kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda samimi erkeklerin daha fazla desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk, kadın cinayetlerinin siyasi bir sorun olduğunu belirterek, siyasi partilerin bu konuda ortak bir çözüm bulmaları gerektiğini ifade etti. Çelenk, kadının terk edildiğinde bir eşya gibi görülmesi ve cinayetlerin artışıyla ilgili somut adımlar atılması gerektiğini söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever ise Türkiye’de kadınların güvenli bir şekilde dolaşamadığı bir döneme girildiğini belirterek, kadın ve çocuk cinayetlerinin artışına dikkat çekti. Ersever, kadına yönelik şiddetle mücadelede daha etkili yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini vurguladı.

AKP Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan ise, kadına yönelik şiddet konusunun her zaman ön planda olduğunu ve AKP iktidarları döneminde önemli adımlar atıldığını belirtti. Erdoğan, kadına yönelik şiddete karşı yasal düzenlemelerin yapıldığını ve genç kızların meslek seçiminde özgür bırakıldığını ifade etti.

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit ise, somut adımların atılması gerektiğini ve süslü sözlerden öteye geçilmesi gerektiğini belirtti. Koçyiğit, Meclis’in İstanbul Sözleşmesi’ne dönülmesi için karar alması gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM’de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İçin Araştırma Komisyonu Kuruldu: İşte Detaylar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin