1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TBMM’de Srebrenitsa Soykırımı Görüşülüyor

TBMM’de Srebrenitsa Soykırımı Görüşülüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in başkanlığında ‘Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’ni görüşmek üzere toplandı. Grubu bulunan partilerin ‘Srebrenitsa Soykırımının Unutturulmaması, Filistin Halkına Yönelik Benzer Saldırıların ve İnsan Hakları İhlallerinin Önlenmesi’ önergesi kabul edilerek genel görüşme başladı. Saadet Partisi adına konuşan İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, Saraybosna’nın 11 Temmuz 2009’da ziyaret edildiğini ve Srebrenitsa’da yaşanan trajediyi hatırlattı.

İYİ Parti adına konuşan Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Srebrenitsa’daki utanç verici olayı ve Avrupa’daki soykırım gecesini eleştirdi. Bosna’da yaşanan katliamın insanlık adına bir kara leke olduğunu belirtti.

MHP Grubu adına konuşan Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, savaşı doğrudan yaşayan bir ailenin çocuğu olarak Bosna’daki acıları anlattı. Mavi kelebeklerin ve Artemis çiçeğinin bu trajediyi simgelediğini dile getirdi.

DEM Parti grubu adına konuşan Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, Emina adında bir kadının yaşadığı dehşet verici tecavüz olayını paylaştı. Bosna’da yaşanan insanlık dışı olaylara dikkat çekerek, tecavüzün savaş süreçlerinde kadınlara yönelik yapılan bir şiddet biçimi olduğunu vurguladı.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Avrupa’daki soykırımın hala yüreklerimizde bir acı olarak yaşandığını belirterek Birleşmiş Milletler kararının 11 Temmuz’un anma günü olarak kabul edilmesini talep eden yasa tasarısının Meclis’te kabul edilmesini istedi. Soykırımların bir daha yaşanmaması için tüm toplumların elinden geleni yapması gerektiğini ifade etti.

AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Srebrenitsa’nın Bosna’daki soykırımın simgesi olduğunu belirterek, Bosna’da yaşanan trajedinin sadece Srebrenitsa ile sınırlı olmadığını ifade etti. Bosna’daki soykırımın uluslararası toplumun işlevsizliğini gösterdiğini ve tarih boyunca yaşanan bu acının bir daha yaşanmaması için tüm toplumların çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM’de Srebrenitsa Soykırımı Görüşülüyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin