1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TBMM’den Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele için Önemli Adım: Araştırma Komisyonu Kuruldu

TBMM’den Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele için Önemli Adım: Araştırma Komisyonu Kuruldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Genel Kurulu’nda AKP, CHP, DEM Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi grupları tarafından kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin araştırma komisyonu kurulması için verilen ortak önerge kabul edilerek araştırma komisyonu kuruldu. 22 üyeden oluşacak komisyonun çalışma süresi 3 ay olarak belirlendi.

Önerge üstüne söz alan partilerden Saadet Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun, Türkiye’de kadınlar başta olmak üzere birçok kesimin en temel haklarının korunamadığını belirterek, İstanbul Sözleşmesi’nden Türkiye’nin çekilmesine yönelik eleştirilerini dile getirdi. Yazıcı Özbudun, sözleşmenin yanlış anlaşıldığını ve hükümet üyelerinin popülist politikalar nedeniyle çıkarıldığını ifade etti.

İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat, hukukun katledildiği Türkiye’de ceza sistemindeki hafifletici sebeplerin suça davetiye çıkardığını dile getirerek, zihniyet dönüşümüne ihtiyaç olduğunu vurguladı. Sunat, İstanbul Sözleşmesi’nin kadına şiddeti önlemeye yönelik politikalar için önemli bir yol haritası sunduğunu ve bu konuda samimi erkek destekçilere ihtiyaç olduğunu belirtti.

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk ise kadın cinayetlerinin politik olduğunu belirterek, kadın ilişkilerindeki bakış açısının değişmesi gerektiğini ifade etti. Çelenk, kadın cinayetlerinin önlenmesi için siyasi partilerin siyaset üstü bir şekilde çalışması gerektiğini vurgulayarak, diyalog ve çözüm önerisinin önemine dikkat çekti.

CHP Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever, Türkiye’de artan kadın cinayetleri ve şiddeti konusunda hükümetin duyarsız kaldığını belirterek, İstanbul Sözleşmesi’nin önemine ve kadın cinayetlerinin altında yatan sosyal ve ekonomik nedenlerin araştırılması gerektiğini söyledi. Ersever, kadın şiddetinin çözümü için etkili politikaların hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

AKP Sakarya Milletvekli Çiğdem Erdoğan, partisinin kadın konusuna her zaman öncelik verdiğini ve kadına şiddet konusunda yasal düzenlemeler yaptıklarını belirterek, genç kızların kılık kıyafetlerinden dolayı ayrımcılık yaşamadığını ve üniversiteye girme hakkının engellenmediğini ifade etti.

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, AKP’li Erdoğan’ın konuşmasına tepki göstererek, somut adımların atılmasını ve süslü sözlerden ziyade İstanbul Sözleşmesi’ne dönülmesi için Meclis’ten irade gösterilmesini istedi. Koçyiğit, cezasızlık algısının olmadığını, cezasızlık olduğunu belirterek, kadın cinayetlerinin engellenmesi için kararlı adımların atılması gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM’den Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele için Önemli Adım: Araştırma Komisyonu Kuruldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin