1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. TBMM’nin Açılış Konuşması: İsrail’e Sert Tepki!

TBMM’nin Açılış Konuşması: İsrail’e Sert Tepki!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM), 28’nci dönem 3’ncü yasama yılı Numan Kurtulmuş’un başkanlığında başladı. Kurtulmuş, İsrail’in saldırgan tavrına sert tepki göstererek, Türkiye’nin de hedef alındığını belirtti. İsrail’in bölgede yarattığı tehdidi vurgulayan Kurtulmuş, ülkenin birlik olması gerektiğini önemle vurguladı.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı ağırlayan TBMM, Filistin davasına destek verdiğini dünyaya duyurdu. Kurtulmuş, İsrail’e karşı her alanda mücadele edileceğini ifade etti. Türkiye’nin gücünün arttığı yeni dünyada, TBMM’nin önemi ve sorumluluğunun daha da yükseldiğini belirtti. Geçen yıl 512 bin saati aşkın çalışma ile 73 kanunun kabul edildiği TBMM, kaba sözler ve kavgalarla gölge düşürüldüğünü ifade etti.

TBMM’nin önümüzdeki dönemde etkin ve kaliteli yasama süreci için çağdaş bir içtüzük hazırlayacağını belirten Kurtulmuş, siyasi partilerin bir araya gelerek ortak çalışmalar yapacaklarını dile getirdi. Dış politikada parlamenter demokrasinin öneminin arttığını vurgulayan Kurtulmuş, yeni anayasa ve içtüzük gibi önemli görevlerin yerine getirilmesi için çalışacaklarını ifade etti.

Haber kaynağı: HABER7

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM’nin Açılış Konuşması: İsrail’e Sert Tepki!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin