1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. TBMM’nin Yeni Yasama Yılında Neler Olacak? AK Partili Abdullah Güler Açıkladı

TBMM’nin Yeni Yasama Yılında Neler Olacak? AK Partili Abdullah Güler Açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti’li Abdullah Güler, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 28’inci yasama döneminde kabul edilen kanunlar, uluslararası sözleşmeler ve asker gönderme tezkereleri hakkında bilgi verdi. Güler, toplumun beklentilerini dikkate alarak hareket ettiklerini belirtirken, yeni yasama yılının 1 Ekim’de başlayacağını ve öncelikle Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi ile ilgili görüşmelerin yapılacağını açıkladı. Ayrıca, Adalet Komisyonundan geçen 9’uncu Yargı Paketi ile tüketici hakları ve aldatıcı reklam uygulamalarına ilişkin kanun tekliflerinin gündeme geleceğini ifade etti. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın düzenlemeleriyle ilgili kanun teklifinin eylül ayı sonunda tamamlanacağını belirten Güler, ekim ayının ilk haftalarında Meclis’e sunulmasını planladıklarını söyledi.

CHP’nin, Can Atalay hakkındaki Anayasa Mahkemesi kararının TBMM’de okunması için olağanüstü toplantı çağrısı yapması üzerine Güler, CHP lideri ve diğer yetkililerin açıklamalarını eleştirdi. Güler, AYM kararının hukuki bir zeminde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, CHP’nin tuhaf ve garip açıklamalarda bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, olağanüstü toplantı sırasında TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın hakaret içerikli sözler sarf etmesi üzerine yaşananlar hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Güler, Ahmet Şık’ın hakaretlerine devam etmesi ve Meclis’teki gerilimli atmosferi anlatırken, muhalefetin yaşanan olayları kamuoyuna yeterince aktarmadığını belirtti. Ayrıca, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit’e yaptığı müdahale sonucu yaşanan kavgayı da anlattı. Güler, Meclis Genel Kurulu’ndaki görüntülerin uygun olmadığını dile getirirken, muhalefetin yapıcı olmayan tutumunu eleştirdi.

Yasama döneminde yeni anayasa çalışmalarının önemli olduğunu vurgulayan Güler, Türkiye’nin değişen koşullarına uygun ve güncel bir anayasanın gerekliliğine dikkat çekti. Güler, mevcut anayasada yer almayan veya güncel olmayan konuların ele alınması gerektiğini savunurken, toplumun anayasa sürecine katkı sağlaması gerektiğini belirtti.

Son olarak, Güler, AK Parti’nin 2025 yılında gerçekleşecek kongresine kadar parti içinde değişimlerin yaşanacağını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla bu değişimlerin gerçekleşebileceğini söyledi. Güler, partide her kongre döneminde yüzde 50-60 arasında bir değişimin yaşandığını ve bu değişimlerin partiyi daha güçlü kıldığını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM’nin Yeni Yasama Yılında Neler Olacak? AK Partili Abdullah Güler Açıkladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin