1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TCDD’den İşçi Alımı: Son Başvuru Tarihi Belli Oldu!

TCDD’den İşçi Alımı: Son Başvuru Tarihi Belli Oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), toplamda 109 işçi alımı yapacak. Bu alımların 84’ü tren teşkil işçisi, 25’i ise istasyon operasyon işçisi pozisyonlarını kapsamaktadır. Başvurular, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden kabul edilecek ve son başvuru tarihi 6 Eylül olarak belirlenmiştir. Başvuran adayların ilan tarihi itibarıyla 31 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir.

TCDD tarafından alınacak olan işçiler, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Kocaeli, Eskişehir, Kırıkkale, Karabük, Zonguldak, Kayseri, İzmir, Manisa, Uşak, Aydın, Diyarbakır, Muş, Bitlis, Adıyaman, Malatya, Sivas, Hatay, Konya, Kütahya, Isparta ve Afyonkarahisar gibi birçok şehirde görevlendirilecektir.

Tren teşkil işçisi pozisyonu için belirlenen özel şartlar arasında, ilan tarihi itibarıyla belirtilen meslek yüksekokulu programlarından mezun olma şartı bulunmaktadır. Ayrıca en önemli kriterlerden biri de adayların il sınırlarında ikamet ediyor olması gerekliliğidir. Ayrıca işin niteliği gereği, sadece erkek adaylar bu pozisyona başvurabilecektir.

İstasyon operasyon işçisi alımı için de benzer özel şartlar bulunmaktadır. Meslek yüksekokulu mezunu olma, 31 yaşından gün almamış olma ve il sınırlarında ikamet etme gibi kriterler aranmaktadır. Adayların işe başladıktan sonra vardiyalı olarak 24 saat esasına göre gece gündüz çalıştırılabileceği de belirtilmiştir.

Özellikle tren teşkil işçilerinin ve istasyon operasyon işçilerinin 4857 sayılı İş Kanunu’na tabi olarak görev yapacakları vurgulanmıştır. Ayrıca işe başlayanların deneme süresi 4 ay olup, bu süre içerisinde başarısız olanların iş sözleşmesi feshedilecektir. Deneme süresi içinde işten ayrılanların yerine yedek adaylar çağrılacaktır.

Başvuruda bulunmak isteyen adaylar için başvuru ekranına erişim imkanı sunulmuştur. Son başvuru tarihi geçmeden gerekli şartları sağlayan adaylar, başvurularını İŞKUR üzerinden yapabilirler. Bu alımlarla ilgili detaylı bilgilere ve başvuru sürecine ulaşmak için TCDD’nin resmi internet sitesini ziyaret etmek gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TCDD’den İşçi Alımı: Son Başvuru Tarihi Belli Oldu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin