1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Teğmenlere Yapılan Saygısızlık Affedilemez! – Kara Harp Okulu Diploması ve Sancak Devir Teslim Töreni’ne İlişkin Açıklamalar Önemli Detayları İçeriyor

Teğmenlere Yapılan Saygısızlık Affedilemez! – Kara Harp Okulu Diploması ve Sancak Devir Teslim Töreni’ne İlişkin Açıklamalar Önemli Detayları İçeriyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genelkurmay Başkanı Yarbay Yücel, Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nde yaptığı konuşmada, zafer haftasında Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine bağlı genç teğmenlere yapılan saygısızlığın asla affedilmeyeceğini belirtti. Teğmenlerin Mustafa Kemal’in askerleri olduğunu vurgulayan Yücel, Mustafa Kemal’in askeri olmanın vatanını ve milletini sevmek, hukuka ve insan haklarına saygı göstermek, çağdaş bir toplumu hedeflemek anlamına geldiğini ifade etti.

Yücel, Harp Okulundan mezun olan teğmenlerin Mustafa Kemal’in askerleri olacaklarını ve onun ilkelerini yaşatacaklarını belirtti. Türk askerinin Mustafa Kemal’in askeri olduğunu vurgulayan Yücel, Mustafa Kemal’in askeri olmanın bir şeref, onur ve gurur olduğunu dile getirdi. Yücel, hukukun üstünlüğünün sağlanabilmesinin kuvvetler ayrılığı ilkesinin hayata geçirilmesine bağlı olduğunu belirtti.

Çiftçilerin banka borçlarının son bir yılda yüzde 88 arttığını kaydeden Yücel, AK Parti döneminde çiftçilerin borcunun 2,4 milyar liradan 700 milyar liraya yükseldiğini ifade etti. Mazot ve gübre desteğinin tek bir kalemde toplanmasının çiftçileri olumsuz etkilediğini söyleyen Yücel, çiftçilere samimi destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

Eğitim ve ekonomi sistemindeki sorunlara da değinen Yücel, yeni eğitim öğretim yılının sorunlarla başladığını, kırtasiye malzemelerinin fiyatlarında yüzde 300’lük artış yaşandığını ifade etti. Okul servis ücretlerinin iki katına çıktığını belirten Yücel, ekonomik krizin eğitimi de derinden etkilediğini söyledi.

Önceki CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında açılan davaya da değinen Yücel, siyasi bir dava olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu’nun CHP’yi ve Atatürk’ü koruyan bir kalkan olduğunu ifade eden Yücel, kimsenin onları korkutamayacağını dile getirdi.

Son olarak, CHP’nin 4-9 Eylül arasında gerçekleştireceği İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı’na değinen Yücel, Türkiye’ye demokrasi getireceklerini vadettiklerini ve tüzük değişikliğinin Türkiye’nin demokratikleşmesine katkı sağlayacağını belirtti. Yücel, tüzük üzerinde yapılan çalışmaların sonucunda Türkiye’nin en demokratik ve katılımcı tüzüğünün çıkacağına inandıklarını söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Teğmenlere Yapılan Saygısızlık Affedilemez! – Kara Harp Okulu Diploması ve Sancak Devir Teslim Töreni’ne İlişkin Açıklamalar Önemli Detayları İçeriyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin