1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Teğmenlerin “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” Diyerek Yemin Etmesi Skandalı!

Teğmenlerin “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” Diyerek Yemin Etmesi Skandalı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde, teğmenlerin Mustafa Kemal’in askerleriyiz sloganı atması gündemde büyük yankı uyandırdı. Gazeteci Müyesser Yıldız’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, teğmenlerin bu hareketi üzerine okula çağrılarak haklarında tahkikat başlatıldığı kendilerine iletildi. Yıldız’ın iddiasına göre, kıdemli teğmenler bugün okula çağrıldı ve tören değil sosyal medya paylaşımları nedeniyle soruşturma açıldı.

Milli Savunma Bakanlığı, teğmenlere soruşturma açıldığı iddialarına yanıt vererek, Harp Okullarının mezuniyet törenlerinin 30-31 Ağustos tarihlerinde gerçekleştiğini ve mezun olan teğmenlerin artık okulla idari bir bağlarının olmadığını belirtti. Bakanlık, teğmenlerin sosyal medya paylaşımları nedeniyle tahkikat açıldığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını kamuoyuna duyurdu.

Mezuniyet töreninde teğmenlerin Mustafa Kemal’in askerleriyiz sloganı atarak yemin etmeleri, video kayıtlarının sosyal medyada hızla yayılmasına neden oldu. Bu durum birçok kesimden tepki alırken, özellikle AKP’ye yakın isimler videoya karşı çıktı. Ancak, trol hesaplar ve muhalefet destekçileri teğmenleri hedef göstererek tartışmalara yol açtı.

Teğmenlerin bu hareketi, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde geleneksel bir atama töreni olarak kabul edilen ve Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz vurgusuyla yemin etmelerine rağmen, sosyal medyada alay konusu haline geldi. Bu durum, tartışmaları da beraberinde getirdi ve teğmenlerin maruz kaldığı idari tahkikatın arkasında sosyal medya paylaşımlarının olduğu öne sürüldü.

Tartışmaların sürdüğü bir dönemde, Milli Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklama ile teğmenlerin okula çağrılarak sosyal medya paylaşımları nedeniyle soruşturma geçirmeyecekleri resmi olarak belirtildi. Ancak, olayın yankıları sürerken, sosyal medyada ve kamuoyunda konuyla ilgili farklı görüşlerin tartışılmaya devam edeceği öngörülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Teğmenlerin “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” Diyerek Yemin Etmesi Skandalı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin