1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Tekirdağ’da Fabrika Yangını Kontrol Altında!

Tekirdağ’da Fabrika Yangını Kontrol Altında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kapaklı ilçesinde bulunan bir yapı kimyasalları ve yalıtım malzemesi üreten fabrikada meydana gelen yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak tüm fabrikayı sardı. Patlamaların yaşandığı fabrikadan parfüm kutuları çevreye yayıldı. İtfaiye ekipleri, yangının fabrikaya yaklaşık 200 metre mesafedeki evlere sıçramasını engellemek için büyük bir çaba harcadı. Yangının sıçradığı bir evde hafif hasar oluştu. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren müdahalesiyle alevler kontrol altına alındı.

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, olay yerine gelerek söndürme çalışmalarını takip etti. Vali Soytürk, basın mensuplarına yaptığı açıklamada alevlerin kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarına başlandığını belirtti.

Vali Soytürk, “Bugün saat 12.00 civarında Kapaklı ilçemizdeki yapı kimyasalları üreten fabrikada yangın meydana geldi. Yangının nedeninin hekzan gazıyla ilişkili olarak elektrikten kaynaklandığını düşünüyoruz. Büyükşehir belediyemize ait yaklaşık 15 araç, Çerkezköy Organize Sanayi bölgesinden 2 araç, Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 2 araç ve yolda olan 3 araç, BOTAŞ ve Opet firmalarının özel kimyasal yangınlara karşı özel itfaiye araçları burada bulunmaktadır. Yangın kontrol altına alındı, çevrelenmiş durumda. Bir ev hafif şekilde etkilendi ancak tamamen yanmadı. Diğer evlere sıçramaması için emniyet müdürlüğüne ait 4 TOMA aracımız bulunuyor. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Kısa sürede soğutma çalışmalarını tamamlayarak, kaza olmadan sonuca ulaşmayı planlıyoruz. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tekirdağ’da Fabrika Yangını Kontrol Altında!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin