1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Tekirdağ’da Kimyasal Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı!

Tekirdağ’da Kimyasal Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde bulunan bir kimyasal madde üreten fabrikada meydana gelen yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çabaları sonucu yaklaşık iki saat içinde kontrol altına alındı. Yangın, Bahçeağıl Mahallesi’nde bulunan fabrikada saat 12.30 sıralarında başladı. Henüz net bir neden belirlenemese de yangın hızla büyüdü ve fabrikayı sardı, siyah dumanlar gökyüzünü kapladı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

İtfaiye ekiplerinin yaklaşık iki saat süren çabaları sonucunda alevler kontrol altına alındı. Ancak fabrika kullanılamaz hale gelmiş durumda. Vali Recep Soytürk, Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, yangın söndürme çalışmalarını takip etmek üzere bölgeye gitti. Vali Soytürk, basın mensuplarına yaptığı açıklamada yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarına başlandığını belirtti.

Yangının muhtemel sebebinin hekzan gazı ve elektrik arasında bir ilişki olduğunu düşünen Vali Soytürk, itfaiye ekiplerinin yanı sıra belediye araçlarının, organize sanayi bölgesinden araçların ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin de olay yerine geldiğini ifade etti. Ayrıca BOTAŞ ve Opet firmalarının özel kimyasal yangınlarla mücadele ekiplerinin de bölgede görev aldığını söyledi.

Vali Soytürk, yangın sonucunda herhangi bir can kaybının olmadığını ve sadece bir evin hafif şekilde etkilendiğini belirtti. Emniyet müdürlüğüne ait TOMA araçlarının evleri korumak için hazır olduğunu söyleyen Vali, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının tamamlanmasıyla kısa sürede olayın sonlanacağını umut ettiğini dile getirdi. Yangının kısa sürede kontrol altına alınmasının önemli olduğunu vurgulayarak, olayın kısa sürede sonuçlanmasını ve herhangi bir zararın olmadan atlatılmasını umut ettiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tekirdağ’da Kimyasal Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin