1. Haberler
  2. Spor
  3. Teknik Direktör Montella: “A Milli Takım İtalya İle Berabere Kaldı, İlk Hedefimiz Gruptan Çıkmak”

Teknik Direktör Montella: “A Milli Takım İtalya İle Berabere Kaldı, İlk Hedefimiz Gruptan Çıkmak”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

A Milli Takım, EURO 2024’e katılma hedefiyle hazırlık maçlarına devam ediyor. Son oynadığı maçta İtalya ile karşılaşan milli takım, sahadan golsüz beraberlikle ayrıldı. Teknik direktör Vincenzo Montella maç sonrası yaptığı açıklamalarda, “Büyük hayallerim var ama bu hayallere küçük adımlarla gitmeyi seviyorum. İlk hedefimiz gruptan çıkmak.” dedi.

Ozan Kabak’ın sakatlığı konusunda da açıklamalarda bulunan Montella, “Gerçekten çok üzgünüz. İyi bir hissiyatımız yok. Umarım biran önce toparlanır. Sevdiğimiz oyunculardan bir tanesi.” ifadelerini kullandı. Maçı genel olarak değerlendiren Montella, “Skordan memnunuz. 1-1 de bitebilirdi maç. Zaman zaman dengeli bir maç oldu. Rakibimizin de güçlü olduğunu düşünüyoruz. Güçlü bir rakibe karşı iyi bir test oldu. Bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Montella’nın vurguladığı konulardan biri de genç oyuncuların performansı oldu. “En genç milli takım biziz. Üst üste üçüncü kez Avrupa Şampiyonası’na katılıyoruz, son iki turnuvada gruptan çıkamamıştık. Büyük hayallerim var ama bu hayallere küçük adımlarla gitmeyi seviyorum. İlk hedefimiz gruptan çıkmak.” sözleriyle genç oyunculara güvendiğini belirtti.

Montella, maçın takım ruhunu yakalama açısından önemli bir fırsat olduğunu da belirtti. “Bu bir hazırlık maçı değildi. Aradığımız takım ruhunu sahada yakalama fırsatımız oldu. Maçın sonunda takımlar biraz yorgundu ama dengeli bir maç oldu. Rakamsal dengelerin olduğu bir maçtı. İtalya biraz daha önde gözükse de gol beklentileri 0.67’ye 0.68 şeklindeydi, yani dengeli bir maçtı.” açıklamalarında bulundu.

Son olarak, genç oyuncu Kenan Yıldız’ın performansına da övgüler yağdıran Montella, “Kenan Yıldız tam bir futbolcu. Son kampa göre geliştiğini gördüm. 18 yaşında olduğunu hatırlatmak gerekiyor çünkü hala çok gelişebilir. Bu kadar fazlasıyla tanınması ve dengesini bozmaması çok pozitif bir not.” dedi. Maçın sonucuyla ilgili net bir değerlendirme yapmasa da takımın geleceği için umutlu olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Teknik Direktör Montella: “A Milli Takım İtalya İle Berabere Kaldı, İlk Hedefimiz Gruptan Çıkmak”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin