1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TEKNOFEST Adana’da Yerli ve Milli Teknoloji Şöleni Başladı!

TEKNOFEST Adana’da Yerli ve Milli Teknoloji Şöleni Başladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin teknoloji festivali TEKNOFEST, Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda 10’uncu kez kapılarını ziyaretçilere açtı. Festivalin açılış konuşmasını yapan TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST Akdeniz’i Adana’nın verimli topraklarında buluşturmanın mutluluğunu dile getirdi. Bayraktar, teknolojinin insana nefes olması, refahı adil bir şekilde dağıtması ve adil bir gelecek inşa etmesi gerektiğini vurguladı.

TEKNOFEST’in halka açık ilk uçuşunu gerçekleştiren Bayraktar TB3 SİHA, Bayraktar AKINCI SİHA ile kol uçuşu yaptı. Anonsuyla “Gökyüzünün yeni hakimleri” olarak tanıtılan SİHA’ların uçuşu izleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi. Bayraktar, Adana’nın bu festivalde ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını ve gençlerin teknoloji alanındaki başarı hikayelerine zemin oluşturduklarını belirtti.

TEKNOFEST’in ana temasının yapay zeka olduğu belirtilirken, 50 farklı teknoloji yarışması düzenlendi. Yarışmalara başvuran gençlerin sayısı her geçen yıl artarak 150’den fazla girişim ve teknoloji şirketi kurulmasını sağladı. Daha önce Azerbaycan’a kadar uzanan 10 farklı TEKNOFEST gerçekleştiren organizasyon, önümüzdeki yıllarda KKTC, Türk dünyası ve dost coğrafyalarda da festival düzenlemeyi hedeflemektedir.

Bayraktar, teknolojinin insanlığın hizmetine sunulması gerektiğini vurgulayarak, pandemide olduğu gibi teknolojinin refahın eşit dağıtımı ve adil bir gelecek inşası için kullanılması gerektiğini belirtti. Gençlerin dünyayı değiştirmeye aday olduğunu söyleyen Bayraktar, TEKNOFEST gençlerinin Türkiye’nin ve dünyanın geleceğini şekillendireceğini ifade etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise, TEKNOFEST’in geleceğin teknoloji girişimlerinin doğduğu yer olduğunu belirterek, bu yarışmaların Türkiye’nin girişimcilik fabrikasına dönüştüğünü ifade etti. Milli Teknoloji Hamlesi ile Türkiye’nin geleceğinin TEKNOFEST gibi organizasyonlarla yazıldığını kaydetti. Festival, 100 bin teknogirişim hedefine ulaşmak için önemli bir adım olarak görüldü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TEKNOFEST Adana’da Yerli ve Milli Teknoloji Şöleni Başladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin