1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. TEKNOFEST Robotaksi Yarışması Heyecanı Başladı!

TEKNOFEST Robotaksi Yarışması Heyecanı Başladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması, heyecan dolu bir şekilde başladı. Yarışma 23 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Genç mühendislerin yeteneklerini sergilemesine olanak tanıyan yarışmada, otonom araçlar geleceğin ulaşım araçları olarak kıyasıya mücadele ediyor.

Yarışma, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Bilişim Vadisi Kampüsü’ndeki pistte gerçekleştiriliyor. Finale kalan 38 takımın mücadele edeceği yarışmada, “özgün araç” ve “hazır araç” olmak üzere iki kategori bulunmaktadır. “Özgün araç” kategorisinde yarışan takımlar, araç üretiminden yazılıma kadar her detayı kendileri gerçekleştirerek en iyi olmaya çalışırken, “hazır araç” kategorisindeki takımlar TEKNOFEST otonom araç platformlarında yazılımlarını çalıştırarak birinci olma mücadelesi verecekler.

Yarışma sürecinde takımlar, “Teknik Tasarım Formu (TTF)”, “Kritik Tasarım Raporu (KTR)”, “Araç Test Videosu” ve “Simülasyon Sunumları” olmak üzere dört farklı aşamada değerlendirilecekler. Yarışmaya lise, ön lisans, lisans, lisansüstü öğrencileri ve mezunlar takım olarak katılabilmektedir. Özgün araç kategorisinde birinci olan takıma 200 bin lira, ikinci olan takıma 150 bin lira ve üçüncü olan takıma 120 bin lira ödül verilecektir. Hazır araç kategorisinde ise birinci olan takıma 150 bin lira, ikinci olan takıma 120 bin lira ve üçüncü olan takıma 100 bin lira ödül verilecektir.

Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması, TEKNOFEST’in resmi sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak takip edilebilmektedir. Yarışmanın 23 Ağustos tarihinde sona ereceği belirtilmektedir. Bu yarışma, geleceğin teknolojisi ve ulaşım araçlarının gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan genç mühendislerin yaratıcılığını ve yeteneklerini ön plana çıkarmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TEKNOFEST Robotaksi Yarışması Heyecanı Başladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin