1. Haberler
  2. Ankara
  3. Telefonla Dolandırıcılar İşbaşında: Polis ve Savcı Kılığına Girip Vatandaşları Dolandırıyorlar!

Telefonla Dolandırıcılar İşbaşında: Polis ve Savcı Kılığına Girip Vatandaşları Dolandırıyorlar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da telefonla aradıkları vatandaşlara kendilerini polis ya da savcı olarak tanıtarak ‘hakkınızda terör örgütü soruşturması var’ diyerek dolandıran şebeke polis tarafından yakalandı. Sürekli hat değiştirip sahte hat kullandıkları belirlenen dolandırıcılar, polisin teknik takibi sonucunda tespit edildi. Şebeke, mağdurları çeşitli yalanlarla kandırarak paralarını almaya ikna etmekteydi. Operasyonun ardından iki ay süren teknik takip sonucu, dolandırıcıların para çekerken görüntülendiği ve faaliyetlerinin deşifre edildiği ortaya çıktı.

Çete üyeleri, kurbanlarını arayarak ‘Operasyon yapılacak’, ‘Paralarınızın seri nosu alınacak’, ‘Hesabınızı FETO ele geçirdi’, ‘Adınıza hesaplar açıldı’ gibi ifadelerle kandırıyor ve paralarını almaya ikna ediyordu. Mağdurları dolandırıcıların eline bırakan çete, paraları ‘eldenci’ olarak adlandırılan bir kurye aracılığıyla alıyordu. Kurye, Şanlıurfa’dan Ankara’ya ve ardından İstanbul’a uçarak mağdurdan parayı alıyordu. Ancak polisin yaptığı çalışmalar sonucunda bu kuryenin kimliği tespit edildi ve şebekeye yönelik operasyon başlatıldı.

Operasyon kapsamında Diyarbakır’da 6, İstanbul’da 4, Mersin’de 3, Şanlıurfa’da 3 ve Ankara’da 2 olmak üzere toplam 18 kişi yakalandı. Polis, operasyon sırasında çete üyelerinin kullandığı telefon ve hatlara da el koydu. Çökertilen dolandırıcılık şebekesi, işlemleri için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Jetlag operasyonu ile başarılı bir şekilde çökertilen şebeke, vatandaşları dolandırmaya devam etmeden önce polis tarafından durdurulmuş oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Telefonla Dolandırıcılar İşbaşında: Polis ve Savcı Kılığına Girip Vatandaşları Dolandırıyorlar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin