1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Telegram CEO’su Pavel Durov, Fransa’ya Geldi ve Havalimanında Gözaltına Alındı!

Telegram CEO’su Pavel Durov, Fransa’ya Geldi ve Havalimanında Gözaltına Alındı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov, Fransa’ya Azerbaycan’dan özel jetle geldiği havalimanında gözaltına alındı. Fransız TF1 televizyonunun isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Ukrayna’daki savaşla birlikte ülkesi Rusya’dan ayrılarak Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşamaya başlayan Durov, başkent Paris yakınlarındaki Bourget Havalimanı’nda gözaltına alındı. Fransız medyasına göre, Fransız vatandaşlığına sahip olan Durov, Fransa’nın arananlar listesinde yer alıyordu ve polis müdürlüğü tarafından hakkında bir talepte bulunulmuştu. Söz konusu bu talebin bir ön soruşturmaya dayanılarak yapıldığı ifade edilmişti. Yaklaşık 15 milyar dolar serveti olduğu tahmin edilen Durov’u taşıyan özel jetin Azerbaycan’dan havalandığı bildirildi.

Pavel Durov’un Fransa’ya gelmesi ve havalimanında gözaltına alınması haberine ilişkin Fransız medyasının verdiği bilgilere göre, Durov’un Ukrayna’daki savaşla birlikte Rusya’dan ayrılarak Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşamaya başladığı belirtilmiştir. Fransız vatandaşı olan Durov’un Fransa’nın arananlar listesinde yer alması ve polis müdürlüğünce aranıyor olması, özel jetle havalimanına gelişinde gözaltına alınmasına neden olmuştur. Fransız yetkililerin, Durov hakkında bir talepte bulunmaları üzerine yapılan araştırmalar sonucunda gözaltına alındığı belirtilmektedir.

Pavel Durov’un milyarlarca dolarlık serveti ve Telegram şirketinin kurucusu olması nedeniyle Fransa’da gözaltına alınmasının medyada geniş yankı uyandırdığı gözlemlenmektedir. Özel jetle Azerbaycan’dan Fransa’ya gelen Durov’un, havalimanında polis müdürlüğü tarafından gözaltına alınmasına ilişkin detaylar Fransız medyası aracılığıyla kamuoyuna duyurulmuştur. Fransız TF1 televizyonuna göre, Durov’un yaklaşık 15 milyar dolarlık servete sahip olduğu tahmin edilmektedir.

Pavel Durov’un havalimanında gözaltına alınmasıyla ilgili detaylar ve gelişmeler kamuoyunun dikkatini çekerken, Fransız medyası bu olayı geniş bir şekilde ele almıştır. Durov’un Fransa’da ne kadar süreyle gözaltında tutulacağı ve ilerleyen süreçte yaşanacak gelişmeleri yakından takip etmesi beklenmektedir. Telegram’ın kurucusunun hukuki süreçleri ve yaşanan olaylarla ilgili detaylı bilgilerin ilerleyen günlerde ortaya çıkması beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Telegram CEO’su Pavel Durov, Fransa’ya Geldi ve Havalimanında Gözaltına Alındı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin