1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Telli’nin Kanseri Yenme Hikayesi

Telli’nin Kanseri Yenme Hikayesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çiğdem Telli bir yıl önce kızıyla oynarken, kızının dirseğine çarpması sonucu göğsünde bir ağrı hissetti. Kendi kontrol ettiğinde göğsündeki kitleyi fark eden Telli, doktora gittiğinde kitleyi kanser olarak öğrendi. Kemoterapi tedavisine başlayan Telli, saçlarını kaybetmeye başladı ve kabullenme sürecinde zorluklar yaşadı. Tedavi sürecinde kanseri yenen Telli, sağlığına kavuştu. Tanıyı koyarak Telli’nin ameliyatını gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Eser, Telli’nin genç ve bilinçli bir hastası olduğunu belirterek mücadele sürecini anlattı.

Prof. Dr. Eser, Kadınların 20 yaşından sonra ayda bir kez meme muayenesi yapmalarının önemine vurgu yaparak, erken teşhisin önemini vurguladı. Meme kanserinde erken teşhisin kurtuluş şansını artırdığını belirtti.

Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Cemil Bilir ise hasta için özgü bir tedavi planı uyguladıklarını ve akıllı ilaçların kullanıldığını açıkladı. Kemoterapi sonrası tedavi sürecinin kanserin tekrarlama riskini azalttığını belirtti.

Ameliyat ve tedaviler sonrasında kanseri yenen Telli, kızıyla oynarken yaşadığı anıları paylaşarak kabullenme sürecinin zorluğundan bahsetti. Spor yapmanın ve sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekti ve erken teşhisin hayati önemini vurguladı.

Telli, yaşadığı sürecin sonunda kanseri yendiğini ve sağlığına kavuştuğunu ifade ederek, kadınlara erken teşhisin önemini hatırlattı. Ayrıca moralin ve motivasyonun kanserle mücadelede önemli olduğunu belirtti ve kanseri yenebileceklerine inanmalarını önerdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Telli’nin Kanseri Yenme Hikayesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin