1. Haberler
  2. Otomobil
  3. TEMSA CEO’su Tolga Kaan Doğancıoğlu Görevini Devrediyor: Yeni CEO Otomotiv Endüstrisinde İlk!

TEMSA CEO’su Tolga Kaan Doğancıoğlu Görevini Devrediyor: Yeni CEO Otomotiv Endüstrisinde İlk!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TEMSA, Sabancı Holding-PPF Group ortaklığı çatısı altında 2020 yılı sonunda faaliyet göstermeye başladı. Ancak, 1 Temmuz’da TEMSA CEO’su Tolga Kaan Doğancıoğlu görevini devredecek. Yerine ise Evren Güzel atanacak.

Temsa’nın geçen yıl İsviçre merkezli True Value Capital Partners’a satılan ve sonra Skoda ile ortak alınan CEO’su Tolga Kaan Doğancıoğlu, başarılı işlere imza attıktan sonra görevini devretmeye karar verdi. Doğancıoğlu, Sabancı Holding’in Teksas’ta bulunan yeşil enerji şirketi Sabancı Climate Technologies’in başına geçecek.

Yerine atanan Evren Güzel ise Brisa Pazarlama ve Uluslararası Pazarlar Genel Müdür Yardımcısı olarak TEMSA’nın yeni CEO’su olacak. Güzel, otomotiv ana sanayindeki ilk Türk kadın CEO olacak. Bu atama öncesinde Mercedes-Benz Türkiye’nin CEO’su olan Britta Seeger de otomotiv sektöründe önemli bir görevde yer almıştı.

Bu değişimlerle, TEMSA’nın yeni dönemde nasıl bir strateji izleyeceği ve hangi alanlara odaklanacağı merak konusu. Sabancı Holding’in bu değişikliklerle ne tür bir kalkışma yapmayı planladığı da dikkatle takip edilmelidir. Evren Güzel’in TEMSA’nın başına geçmesiyle birlikte şirketin hedefleri ve vizyonu nasıl şekillenecek, gelecekte hangi inovasyon ve büyüme stratejilerini benimseyecekleri önemli bir konudur.

Tolga Kaan Doğancıoğlu’nun Sabancı Holding’in enerji sektöründeki çalışmalarıyla ilgili olarak da dikkatle izlenmesi gereken bir durumdur. Yeşil enerji şirketi Sabancı Climate Technologies’in başına geçerek, şirketin stratejik hedeflerine nasıl yön vereceği ve bu alandaki çalışmaları nasıl geliştireceği önemli bir konudur. Bu değişimler, Türkiye’nin otomotiv ve enerji sektörlerinde nasıl bir gelişim göstereceğini de göstermesi açısından önemlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TEMSA CEO’su Tolga Kaan Doğancıoğlu Görevini Devrediyor: Yeni CEO Otomotiv Endüstrisinde İlk!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin