1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. “TEPEDEKİLER SABRIMIZI SINA’DA SIKIYOR” – TİP Genel Başkanı Erkan Baş’tan Çarpıcı Açıklamalar!

“TEPEDEKİLER SABRIMIZI SINA’DA SIKIYOR” – TİP Genel Başkanı Erkan Baş’tan Çarpıcı Açıklamalar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Ankara’da bulunan 100. Yıl Pazarı’nı ziyaret ederek, burada pazarcı esnafı ve yurttaşlarla bir araya geldi. Ziyaret sırasında, yaşanan sorunları dinleyen Baş, TİP’in politikalarını aktardı.

Pazarda gözleme yapıp satan 60 yaşındaki bir vatandaş, çocuklarını okutmak için zor şartlarda çalıştığını belirterek, kendisine verilen 2.500 TL’nin yeterli olmadığını ifade etti. Memleketteki ekonomik durumun kötü olduğunu, herkesin zenginleştiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. Ayrıca, pazarın durgunluğuna ve kira fiyatlarındaki artışa vurgu yaparak tepedeki yöneticilerin halkın gerçek sorunlarını görmezden geldiğini savundu.

Baş’a dert yanan diğer pazarcılar da, alım güçlerinin düşüklüğünden şikayet ederek, üreticilerin kar etmediklerini belirtti. Giderek artan maliyetler karşısında vatandaşların üretmeye yönelik motivasyonlarının azaldığını ve pazarlardaki alım-satım dengesinin bozulduğunu vurguladılar. Ayrıca, zenginlerin daha da zenginleştiğini, yoksulluğun arttığını ve halkın gelecekten umutsuz olduğunu ifade ettiler.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, yaptığı açıklamada, son dönemdeki pazar ziyaretlerinde alışveriş yapmaya gelenlerin sayısının azaldığını ve halkın öfkesinin arttığını belirtti. Ekonomik açıdan zor günler geçiren ülkenin gerçek durumunun, çarşı ve pazarlardaki tabloda gizli olduğunu ifade etti. Üreticilerin hak ettikleri karı alamadığını, tüm Türkiye genelinde aynı sorunların yaşandığını vurguladı.

Türkiye’nin zenginlerin servet artışında dünya birincisi olduğunu belirten Baş, hırsızlıkların ve yolsuzlukların halkın yoksullaşmasına neden olduğunu dile getirdi. Emeklilerin geçim sıkıntısı çektiğini, asgari ücretle çalışanların yaşamlarını sürdüremediklerini ve ülkenin açlık tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirtti. Türkiye’de insanların geçmişe göre daha kötü koşullarda yaşadığını ve çalışma şartlarının ağırlaştığını vurguladı.

Ekonomik ve sosyal sorunlara karşı mücadele çağrısı yapan Baş, halkı birlik olmaya ve dayanışmaya çağırdı. Farklılıklarımızın bizi birleştirmesi gerektiğini belirterek, alın teri ve gözyaşıyla birlikte hareket etmenin önemine vurgu yaptı. Açlık, yoksulluk ve adaletsizliklere karşı mücadele etmenin önemli olduğunu ifade ederek, halkın hak ettikleri refah ve adaleti talep etmeye devam etmesi gerektiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
“TEPEDEKİLER SABRIMIZI SINA’DA SIKIYOR” – TİP Genel Başkanı Erkan Baş’tan Çarpıcı Açıklamalar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin