1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Terör Örgütü Liderinin İradesi ve Yeni Süreç: Türk-Kürt İttifakı Mümkün mü?

Terör Örgütü Liderinin İradesi ve Yeni Süreç: Türk-Kürt İttifakı Mümkün mü?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni sürecin nasıl tartışılacağı konusunda kesin fikirler olmadığı ancak olgunlaşan zeminin eleştirilere daha açık hale geldiği düşünülmektedir. Konuşmalara Sayın Bahçeli’nin açtığı meseleden uzaklaşarak başlanması, Ak Parti’nin duruşunun net olmaması ve geleceği üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları göz önünde bulundurularak yaklaşılmalıdır.

Sayın Bahçeli’nin yeni anayasa veya erken seçim konularından uzak bir tartışma başlattığını düşünülerek, terör örgütü ele başı Öcalan’ın rolünün ne kadar etkili olabileceği üzerinde durulmalıdır. Ziya Gökalp’in Kürt ve Türk ilişkileri hakkındaki sözleri hatırlatılarak, karşılıklı sevginin öneminin vurgulanması gerekmektedir. Ancak, olumlu bakılan noktaların yanı sıra olumsuzluklar da gözden kaçırılmamalıdır.

Terör örgütü ele başı Öcalan’ın etkisi ve tasfiyesi konusunda farklı görüşler ortaya atılmıştır. Öcalan’ın rolünün tartışmalı olduğu ve Kürt-Türk kardeşliğine vurgu yapılması gerektiği belirtilmiştir. Ancak, PKK’nın Suriye kolunun Amerika tarafından nasıl desteklenip değiştirilebileceği konusu henüz netlik kazanmamıştır. Yapılan açıklamalarda farklı senaryolar ve olasılıklar değerlendirilmiştir.

Farklı görüşlerin yanı sıra, terör meselesinden kurtulmak için birlikte yaşama azminin tekrar inşa edilmesi gerektiği belirtilmiştir. Öcalan’ın etkisi ve Türkiye’nin terörle mücadelesinde Amerika’nın rolü de ele alınmıştır. İki farklı çözüm önerisi arasında karar verirken birlikte yaşama azminin önemli olduğu vurgulanmıştır. Sonuç olarak, farklı görüşlerin tartışılması ve terörle mücadelede birlikte çalışmanın gerekliliği vurgulanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Terör Örgütü Liderinin İradesi ve Yeni Süreç: Türk-Kürt İttifakı Mümkün mü?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin