1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Teröristler Hakkında Şok Karar! İşte Verilen Cezalar

Teröristler Hakkında Şok Karar! İşte Verilen Cezalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen bir dava sonucunda, 21 Ekim 2021 tarihinde Avaşin-Basyan bölgesinde bir mağarada tespit edilen teröristlerin duruşması karara bağlandı. Teröristler, güvenlik güçlerinin ‘teslim ol’ çağrısına ateşle karşılık vererek altı gün süren bir direniş gösterdikten sonra teslim olmuşlardı. Bu süre zarfında mağaranın çevresine patlayıcı yerleştirip, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait bir dron ve insansız kara aracına zarar vermişlerdi.

Duruşmada, 8 Temmuz 2018 tarihinde Derecik ilçesindeki Batıntepe Üs Bölgesi’ne saldırı düzenleyen Doğan Aslan, 9 Ağustos 2019’da Süngütepe ve Habeşti Üs bölgesi yoluna patlayıcı yerleştiren Ronayi Taran ile diğer sanıklar Leyla Cuma İbrahim ve Benav Yıldız da bulunmaktaydı. Sanıklar, tutuklu oldukları cezaevinden SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Bazı avukatlar SEGBİS üzerinden, bazıları ise mahkeme salonunda hazır olarak katıldı.

Sanıklar ve avukatları beraat talebinde bulunmalarına rağmen, mahkeme heyeti, sanıklara “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak”, “6136 Sayılı Kanuna muhalefet”, “kamu görevi yapan kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs”, “nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs”, “nitelikli mala zarar verme” ve “tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması” suçlarından ceza verdi. Leyla Cuma İbrahim’e ağırlaştırılmış müebbet ve 118 yıl 9 ay, Ronayi Taran’a müebbet ve 101 yıl 3 ay, Doğan Aslan’a müebbet ve 98 yıl 11 ay 15 gün, Benav Yıldız’a ise müebbet ve 83 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Kararın açıklanmasının ardından sanıklar ve avukatları duruşma sonucuna itiraz etme hakkını kullanabileceklerini belirtti. Mahkeme salonunda bulunanlar arasında gerginlikler yaşanırken, güvenlik güçleri olaya müdahale etti ve salonda bulunanları sakinleştirdi.

Tüm bu gelişmelerin ardından, Adalet Bakanlığı yetkilileri ve savcılar, mahkeme kararının uygulanması ve gereken adımların atılması konusunda bir araya geldi. Kararın yasal süreçleri işlemesinin ardından, sanıklar cezaevine gönderilerek hükümlerin infazı başlayacak. Bu süreçte, mahkeme kararı doğrultusunda gerekli işlemlerin titizlikle yerine getirileceği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Teröristler Hakkında Şok Karar! İşte Verilen Cezalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin