1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Tesla, insansı robotu Optimus için çalışma fırsatı!

Tesla, insansı robotu Optimus için çalışma fırsatı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2021 yılında düzenlenen Tesla’nın “yapay zeka günü” etkinliğinde konuşan milyarder girişimci Elon Musk, şirketin insansız robotunu tanıtmıştı. “Optimus” adı verilen ve insanlar için tehlikeli veya sıkıcı olabilecek işleri yapması için tasarlanan robot, mutfak alışverişi veya ev temizliği gibi görevleri yerine getirecek. 1,73 boyunda ve 57 kilo ağırlığındaki Optimus, saatte 8 kilometre hızla koşabiliyor.

ABD’li şirket Tesla, insansı robotu Optimus’un eğitiminde görev alacak çalışan arıyor. İşe alınan kişilerin hareket yakalama kıyafetleri giymesi ve sanal gerçeklik gözlüğü takarak 7 saati bulan yürüyüşler yapması isteniyor. Ödenecek maaş ise saatlik 48 dolar. Veri toplamanın yanı sıra çalışanlardan bu bilgileri analiz etmesi ve günlük rapor tutmaları da bekleniyor.

Çalışan adaylarında bazı fiziksel özellikler de aranıyor. İlana başvuran kişiler 1.70 veya 1.80 boyunda olmak zorunda, çünkü Tesla’nın robotu Optimus’un boyu 1.73. Ayrıca işe alınan çalışanlar uzun süre sanal gerçeklik gözlüğü kullanacak. Bu tip durumlarda ortaya çıkan VR hastalığı ile de başa çıkabilecek biri aranıyor.

Tesla, web sitesinde Optimus’un amacının güvenli olmayan işlerde yerine getirilmesinde insanların yerini almak olduğunu söylüyor. Şirket, yapay zekalı insansı robotu Optimus’un henüz geliştirme aşamasında olduğunu belirtiyor. CEO Elon Musk, robotların bir insan kadar hızlı koşamayacağını ve insanlar kadar güçlü olmayacağını vurgulayarak robotun bir insan tarafından kolaylıkla etkisiz hale getirilebileceğini açıklamıştı.

Genel olarak, Tesla şirketi insanların sıkıcı veya tehlikeli işlerinde insansı robot Optimus’u kullanarak insan güvenliğini artırmayı ve iş verimliliğini yükseltmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda, Optimus’un eğitimi için çalışacak kişiler aranıyor ve bu kişilere saatlik 48 dolar ödeme yapılacak. İlan şartlarında belirtilen boy ve fiziksel özellikler doğrultusunda adaylar seçilecek ve robotun geliştirilmesine katkı sağlayacaklar. Elon Musk’un açıklamalarına göre, Optimus’un insanlarla eşit seviyede güç ve hızda olmadığı ancak belirli görevleri yerine getirme kapasitesine sahip olduğu belirtiliyor. Tesla’nın insansı robot projesi geliştirme aşamasında olup, insanların yerine geçen robotlarla ilgili tartışmalar devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tesla, insansı robotu Optimus için çalışma fırsatı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin