1. Haberler
  2. Spor
  3. TFF’den Şok Açıklama: Mali Genel Kurul Tarihi Öne Çekilecek!

TFF’den Şok Açıklama: Mali Genel Kurul Tarihi Öne Çekilecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Futbol Federasyonu, 18 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak seçimli mali genel kurul tarihinin öne çekilmesi talebiyle toplanan imza sayısının 94 olduğunu açıkladı. Federasyonun resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, geçerli imza sayısının 94 olduğu belirtilerek, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için çaba harcanacağı vurgulandı.

Türkiye Futbol Federasyonu, FIFA ve UEFA’ya bağlı uluslararası bir kuruluş olup, özerk bir şekilde kuruluş kanunu, ana statüsü, talimatı ve yönetmelikleri doğrultusunda faaliyet göstermektedir. Noter yoluyla kendilerine iletilen ve geri çekilen tüm imzaların kaydedildiği belirtilirken, 18 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak seçimli mali genel kurul tarihinin öne çekilmesi talebiyle şu ana kadar noter yoluyla ulaştırılan imza sayısının 109 olduğu, çekilen imza sayısının 13 olduğu ve yetkisiz kişilerin imzaladığı geçersiz imza sayısının 2 olduğu aktarıldı. Sonuç olarak geçerli imza sayısının 94 olduğu ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı, 1. Lig Kulüpler Birliği, 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği’nin bağımsız kurumlar olduğu ve hiçbir birliğin diğerine karar verme yetkisinin olmadığı belirtildi. Kulüp başkanlarının birlik adına karar alma yetkisinin bulunmadığı ve her bir kulübün bu konuda ayrı yetkilendirme yapması gerektiği vurgulanarak, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için gerekli adımların atılacağı söylendi.

Türkiye Futbol Federasyonu, kamuoyunun yanlış yönlendirilmesine ve dezenformasyona engel olmak adına doğru bilgilendirme yapmaya devam edeceklerini ve Türk Futbol Kamuoyu’nun gereksiz şüpheler taşımaması gerektiğini belirtti. Geçerli imza sayısının 94 olduğu ve sürecin şeffaf bir şekilde takip edildiği açıklamada, kulüplerin ve futbol camiasının doğru bilgiye erişmesi gerektiği üzerinde duruldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TFF’den Şok Açıklama: Mali Genel Kurul Tarihi Öne Çekilecek!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin