1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. THY Uçağı Taipei’ye İnişte Turbulansa Girdi! 4 Yolcu ve 2 Kabin Görevlisi Yaralandı

THY Uçağı Taipei’ye İnişte Turbulansa Girdi! 4 Yolcu ve 2 Kabin Görevlisi Yaralandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Taipei seferini yapan uçağın Taipei Havalimanı’na inişi sırasında türbülansa girmesi sonucu meydana gelen olayda 4 yolcu ve 2 kabin görevlisi hafif yaralandı. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, dün gece saatlerinde İstanbul’dan kalkış yapan ve Tayvan’ın başkenti Taipei’ye giden uçağın belirtilen havalimanına iniş yapmak üzere olduğu sırada olumsuz hava koşulları nedeniyle türbülansa maruz kaldığını bildirdi. Uçağın, Taipei Songshan Havalimanı’na sorunsuz bir şekilde iniş yaptığını ifade eden Üstün, yaşanan olay sonucunda 4’u yolcu 2’si kabin ekibi olmak üzere toplamda 6 kişinin hafif yaralandığını açıkladı.

Üstün açıklamasında, TK24 sefer sayılı İstanbul-Taipei uçuşunu gerçekleştiren TC-JJE kuyruk kodlu uçağın Taipei’ye yaklaşık 2 saat mesafede olumsuz hava koşullarına maruz kaldığını belirtti. Uçakta bulunan 214 yolcu ve 17 kişilik uçuş ekibi içerisinde türbülans sonucu 4 yolcu ve 2 kabin personelinin hafif şekilde yaralandığını dile getirdi. Uçağın inişini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdiğini ve sağlık ekiplerinin uçağı karşılayarak gerekli müdahalede bulunduğunu da aktaran Üstün, hastaneye sevk edilen 2 yolcu olduğunu da belirtti. Türk Hava Yolları’nın uçuş ve yolcu güvenliğini her zaman ön planda tuttuğunu vurgulayan Üstün, yaşanan olay nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi. Yolcuların ve ekibin sağlık durumunun yakından takip edildiğini de sözlerine ekledi.

Olay, Türk Hava Yolları’nın Taipei’ye yaptığı sefer sırasında yaşanan nadir kazalar arasında yer aldı. Uçağın olumsuz hava koşullarına maruz kalarak yaşanan türbülans sonucunda yolcuların ve kabin ekibinin hafif şekilde yaralanması, şirketin güvenlik önlemlerinin ve müdahale politikalarının etkin bir şekilde uygulandığını gösterdi. THY yetkilileri, olayın ardından inceleme başlatarak benzer durumların önüne geçebilmek adına gerekli tedbirleri alacaklarını belirtti. Tüm yolcuların ve personelin sağlık durumunun en iyi şekilde korunacağı ve güvenli uçuşların devam edeceği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
THY Uçağı Taipei’ye İnişte Turbulansa Girdi! 4 Yolcu ve 2 Kabin Görevlisi Yaralandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin