1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Emlak ve Otomotiv Sektöründe Devrim Yapıyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Emlak ve Otomotiv Sektöründe Devrim Yapıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 15 Eylül’de emlak sektöründe yeni bir düzenlemenin başlayacağını duyurdu. Bu düzenleme ile ilan sitelerinde doğrulanmış ilan dönemine geçilecek ve konut sahibi olan kişiler e-devlet üzerinden emlakçıları yetkilendirebilecek. Kayseri’de gazetecilerle bir araya gelen Bolat, Çin’den ucuza ürün getirilip satılması konusuyla ilgili de gerekli kararların alındığını belirtti. Otomotiv ve emlak sektörlerinde manipülasyonları engellediklerini ve piyasaların istikrarlı olduğunu vurguladı.

Bolat, stoklanmış sıfır araçların piyasaya çıkmasıyla otomotiv sektöründe rahatlama yaşandığını ifade etti. Konut sektöründe de gerekli düzenlemelerin yapıldığını belirten Bolat, 15 Eylül’de başlayacak olan yeni düzenleme ile ilan sitelerindeki manipülasyonlar önlenerek daha doğru bir piyasa işleyişi hedeflendiğini söyledi. Aynı sistem ilerleyen süreçte otomotiv sektöründe de uygulanacak.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan ise emlaktaki yeni düzenleme hakkında detaylı bilgi verdi. Emlak ilanlarının resmiyete bağlanacağını ve vatandaşların e-devlet üzerinden emlakçıları yetkilendirebileceğini açıkladı. Bu sayede manipülasyonların önüne geçilmesi ve daha güvenilir bir piyasa oluşturulması planlanıyor. İlan sitelerinde doğrulanmış ilanların yaygınlaştırılması ile sahte ilanlar önlenecek ve piyasa daha şeffaf hale getirilecek.

15 Eylül’de başlayacak olan yeni sistemin ilk aşamada hibrit bir yapıya sahip olacağını belirten Gürcan, ilan sitelerindeki doğrulanmış ilanların yılbaşına kadar tamamen uygulanacağını söyledi. Bu sayede vatandaşlar, sahte ilanlarla karşılaşmadan doğru ve güvenilir ilanlara erişebilecekler. Gürcan, otomobil sektöründe de benzer bir sistemin devreye sokulacağını ve manipülasyonların önüne geçilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Yapılan düzenlemelerin aynı zamanda kira fiyatlarını da etkileyeceğini belirten Gürcan, sahte ilanlar nedeniyle şişirilen fiyatların önüne geçilerek piyasanın daha dengeli bir şekilde işlemesinin sağlanacağını aktardı. Gerçek ilanlarla fiyatların doğrulanmasının önemine vurgu yapan Gürcan, sistemin hem emlak hem otomotiv sektöründe şeffaflığı artırarak tüm tarafların güvenini kazanmayı hedeflediklerini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Emlak ve Otomotiv Sektöründe Devrim Yapıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin