Operasyonlar neticesinde ele geçen araçlardan 79’unun gümrük sahalarında tespit edilip yakalandığı belirtilirken, geri kalan araçların da yine benzer yöntemlerle kaçakçılık amacıyla kullanılmak üzere hazırlandığı ortaya çıktı. Toplamda 253 araca el konulduğu bildirildi. Gümrük sahalarında yapılan incelemeler sırasında araç ve yolcular üzerinde gerçekleştirilen gümrük tescil işlemlerinde şüpheli durumların fark edilmesi üzerine detaylı bir araştırma başlatıldı. Araçlardan bazılarının çalıntı olduğu, bazılarının ise Türkiye’de kaçakçılık faaliyetlerinde kullanılmak üzere parçalandıktan sonra plakalarının değiştirildiği tespit edildi.
Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü ekipleri, haziran, temmuz ve ağustos aylarında düzenledikleri operasyonlarla yasa dışı ticaret faaliyetlerine karşı mücadelelerini sürdürdüler. Elde edilen bilgilere göre son 3 ay içerisinde toplamda 79 araç yakalama operasyonu gerçekleştirildi. Bu operasyonların neticesinde 253 araca el konulduğu açıklandı. Gümrüklerde gerçekleştirilen rutin denetimler sırasında şüpheli görülen araçlar ve yolcuların incelenmesi sonucunda çeşitli usulsüzlüklerle karşılaşıldığı belirtilerek, bu durumu önlemek amacıyla operasyonlar düzenlendi.
Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü’nün girişimleri sonucunda yakalanan araçlardan bazılarının çalıntı olduğu ortaya çıkarken, diğer araçların ise kaçakçılık amacıyla kullanılmak üzere hazırlandığı belirlendi. Bu çerçevede gerçekleştirilen operasyonlar gümrük sahalarında ve ticari eşya giriş çıkışlarında daha etkin bir kontrol mekanizması oluşturulmasını sağladı. Operasyonlar sonucunda yasa dışı ticaretin engellenmesi ve kaçakçılıkla mücadelede önemli bir adım atılmış oldu.
Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları operasyonlarla çalıntı veya usulsüz işlemlerle yurt içinde kullanılmak istenen 253 araca el koydu. Bu araçların gümrük sahalarında yapılan denetimler esnasında tespit edilmesi ve gerekli incelemelerin yapılması sonucunda kaçakçılık faaliyetlerine engel olundu. Gümrüklere getirilen araç ve yolcular üzerinde yapılan titiz çalışmalar, yasa dışı ticaretin önlenmesi ve ülke güvenliğinin korunmasına yönelik önemli bir rol oynadı.