1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ticaret Bakanlığı Tasfiyelik Eşyalardan 2,3 Milyar TL Hasılat Elde Etti!

Ticaret Bakanlığı Tasfiyelik Eşyalardan 2,3 Milyar TL Hasılat Elde Etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanlığı, Gümrük ve Kaçakçılıkla Mücadele Mevzuatı çerçevesinde 2024 yılının ilk 8 ayında tasfiyelik duruma düşen araç ve eşyaları satarak kamu bütçesine ve ülke ekonomisine 2,3 milyar liralık katkı sağladı. Bu kapsamda, ticari ve binek araçlar, kozmetik ürünler, kuyumculuk ve tekstil ürünleri, elektronik eşyalar, mobilya ve gıda sanayisi ürünleri rekabetçi fiyatlarla satışa sunuldu. İlk 8 ayda 2 bin 584 aracın satışından 1,1 milyar TL, 5 bin 358 farklı eşya grubunun satışından da 1,1 milyar TL elde edildi. Perakende satışlardan ise yaklaşık 147 milyon TL hasılat sağlandı. Toplamda 2,3 milyar TL’lik gelir, hazineye aktarıldı. Bakanlık, hasılat rakamlarının bir önceki döneme göre araç satışlarında %23, eşya satışlarında %110, perakende satışlarda %60 ve genel olarak tüm tasfiyelik eşyalarda %54 arttığını açıkladı.

İstanbul, Ankara ve Edirne’deki perakende satış mağazaları ise büyük ilgi gördü. Vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren mağazalara akın ederek tasfiyelik eşyalar satın aldı. İlk 8 ayda, mağazalarda 112 bin 130 adet perakende satış yapıldı. İstanbul’da 79 milyon, Ankara’da 57 milyon, Edirne’de ise 11 milyon liralık gelir elde edildi.

Tasfiyelik eşya ve araçların satışı, perakende satış mağazalarının yanı sıra ‘www.eihale.gov.tr’ adresi üzerinden de gerçekleşiyor. Sisteme ücretsiz üye olabilen 18 yaşını doldurmuş kişiler, ihaleler için teklif verebiliyor. Erişim, Bakanlığın internet sitesinden, mobil uygulamalardan ve e-Devlet üzerinden sağlanabiliyor. Eşya ve araçlar ilan edildikten sonra 3 iş günü boyunca teklif alınabiliyor. Ayrıca, araçlar ve eşyaların yerinde incelenmesi mümkün. İhale ilanlarında detaylı fotoğraflar ve açıklamalar, araçlarda ise bağımsız ekspertiz raporları ve video çekimleri yer alıyor. Gıda ürünlerinin ihaleye sunulması durumunda uygunluk raporları da isteklilerin görüşüne açılıyor. Bakanlık çalışanları ve yakınları ise e-ihalelere katılamıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ticaret Bakanlığı Tasfiyelik Eşyalardan 2,3 Milyar TL Hasılat Elde Etti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin