1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ticaret Bakanlığı’ndan Kooperatiflere Yeni Destek! İşte Detaylar…

Ticaret Bakanlığı’ndan Kooperatiflere Yeni Destek! İşte Detaylar…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan “Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliği Değişikliği” Resmi Gazete’de yayınlandı. Yapılan değişiklikle birlikte, kooperatiflerin desteklenmesi kararına bağlı olarak mal ve hizmet alımlarında illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasına göre hibe sağlanabilecek. Bu kapsamda, ilk 3 sırada bulunan illerde proje tutarının yüzde 50’si, 4-6’ncı sırada bulunan illerde ise yüzde 75’i Bakanlıkça karşılanabilecek.

Hibe alan kooperatifler, aynı projeye 5 yıl içinde tekrar başvuramayacak ancak mücbir sebep nedeniyle proje ifa edilemez hale gelirse, belirli koşullar altında hibeden muaf tutulabilecek. Ayrıca, hibe sözleşmesi imzalandıktan sonra projenin uygulanmasını engelleyebilecek durumlar söz konusu olursa, sözleşme ilgili il müdürlüğünce ve Bakanlık görüşü alınarak mevzuata uygun şekilde değiştirilebilecek, durdurulabilecek veya sonlandırılabilecek.

Yönetmelikte belirtilen hibe dağıtımında illerin sosyo-ekonomik düzeyine göre verilmesini içeren madde 1 Ocak 2025’te yürürlüğe girecek, diğer hükümler ise hemen yürürlüğe girdi. Bu düzenleme ile hibe alan kooperatiflerin daha etkin ve verimli bir şekilde desteklenmesi ve projelerin sürdürülebilirliğinin sağlanması amaçlanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ticaret Bakanlığı’ndan Kooperatiflere Yeni Destek! İşte Detaylar…
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin