1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TİP Genel Başkanı Erkan Baş: “El Kadar Bebeğe Bunları Yapan Bize Neler Yapmaz”

TİP Genel Başkanı Erkan Baş: “El Kadar Bebeğe Bunları Yapan Bize Neler Yapmaz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı olan Erkan Baş, Sultangazi ilçesinde bugün pazar ve esnaf ziyareti yaparak, ardından TİP Sultangazi İlçe Örgütü tarafından düzenlenen Halk Buluşması’na katıldı. Toplanan partililere hitap eden Baş, mevcut iktidar döneminde iş kazalarında yaşamını yitiren 30 binden fazla işçiden bahsederek, bunların çoğunun sendikasız olduğunu söyledi. Sendikasız iş yerlerindeki kazaların temelinde patronların kar hırsının yattığını vurguladı.

Erkan Baş, “yenidoğan çetesi” olarak tanımladığı hatırlı dönemde iktidar partisi tarafından övülen sağlık politikalarını eleştirdi. Sağlık Bakanı ve özel hastane sahibi olduğuna dikkat çeken Baş, hastanelerin ticarethanelere dönüştüğünü ve yurttaşların müşteriye dönüştüğünü belirtti. Özel hastane modelinin insanları hasta edip para kazanma üzerine kurulu olduğunu ifade etti.

Baş, yenidoğan çetesi olarak adlandırdığı durumu kınayarak, bu alçaklığın ve namussuzluğun sonu gelene kadar susmamaları gerektiğini vurguladı. Bebekleri ve ailelerini para kazanmak uğruna öldürenlerin vicdanlarının olmadığını belirterek, yurttaşların sessiz kalmaması gerektiğini dile getirdi. Adalet sistemine güvenmediklerini belirten Baş, halkı vicdansızlık karşısında sessiz kalmamaya çağırdı.

Parti lideri, açlık ve yoksulluğun bile direnilebilecek şeyler olduğunu ancak vicdanın kaybedilmesi durumunda her şeyin kaybedileceğini belirtti. Haramilerin iktidarının mutlaka indirileceğini ve hak edilenin geri kazanılacağını ifade eden Baş, yurttaşların umutsuzluğa kapılmaması ve sesini yükseltmesi gerektiğini belirtti. El kadar bebeklere kötülük yapanların umutsuzluğa sürüklemek istediğini ifade eden Baş, yurttaşları umutsuzluğa kapılmamaları konusunda uyardı.

Sonuç olarak, TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın yenidoğan çetesi olarak nitelendirdiği durumu kınadığı ve halkı vicdanlarıyla hareket etmeye çağırdığı konuşmasında, adaletin sağlanması ve vicdanlı davranılması gerektiğine vurgu yaptı. Halkın ses çıkarması ve umudu kaybetmemesi gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TİP Genel Başkanı Erkan Baş: “El Kadar Bebeğe Bunları Yapan Bize Neler Yapmaz”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin