1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TİP’in Eski Milletvekili Dr. Tarık Ziya Ekinci Vefat Etti: Türkiye Büyük Bir Kayıp Yaşadı

TİP’in Eski Milletvekili Dr. Tarık Ziya Ekinci Vefat Etti: Türkiye Büyük Bir Kayıp Yaşadı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu Üyesi ve eski Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Dr. Tarık Ziya Ekinci, 99 yaşında hayatını kaybetti. Vefat haberi, İstanbul Tabip Odası’nın sosyal medya hesabı aracılığıyla duyuruldu. TTB, Ekinci’nin vefatıyla ilgili taziye mesajı yayınladı. Mesajda 1925 yılında Diyarbakır’ın Lice ilçesinde doğan, İstanbul Tıp Fakültesi mezunu ve iç hastalıkları uzmanı olan Ekinci’nin vefatının büyük bir üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

Dr. Tarık Ziya Ekinci, 1965 seçimlerinde Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili seçilmiş ve daha önce Diyarbakır-Mardin-Siirt Tabip Odası Başkanlığı ve TTB Yüksek Onur Kurulu üyeliği yapmıştı. Meslektaşları ve sevenleri, Ekinci’nin ailesinin ve yakınlarının yaşadığı derin acıyı paylaşarak başsağlığı dileklerini iletti.

DEM Parti Başkanı Tuncer Bakırhan da Ekinci’nin vefatı üzerine taziye mesajı yayınladı. Bakırhan, Ekinci’nin hayatını Kürt halkının özgürlük mücadelesine adayan biri olduğunu vurgulayarak rahmet diledi ve ailesine sabır temennisinde bulundu. Ekinci için TBMM’de düzenlenen basın toplantısında ise DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Ekinci için başsağlığı dileğinde bulundu.

Dr. Tarık Ziya Ekinci’nin hayatı, Türk Tabipleri Birliği ve siyaset camiasında önemli bir iz bırakmıştır. Uzun bir yaşam süren Ekinci, tıp alanındaki çalışmalarıyla olduğu kadar siyasi kimliği ve insan hakları alanındaki mücadelesiyle de tanınmaktaydı. Hekimliğin yanı sıra siyaset ve sosyal aktivizm alanlarında da önemli roller üstlenen Ekinci, ölümüyle birlikte sevenlerini derin bir üzüntüye boğmuştur.

Doktor Tarık Ziya Ekinci’nin vefatı, Türkiye’de tıp ve siyaset dünyasında büyük bir kayba neden olmuştur. Onun mücadeleci ruhu ve idealist kimliği, Türkiye’nin demokrasi ve insan hakları mücadelesinde daima hatırlanacak ve saygıyla anılacaktır. Dr. Ekinci’nin ailesine, sevenlerine ve tüm Türk Tabipleri Birliği camiasına başsağlığı diliyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TİP’in Eski Milletvekili Dr. Tarık Ziya Ekinci Vefat Etti: Türkiye Büyük Bir Kayıp Yaşadı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin